perjantaina, heinäkuuta 06, 2012

Iso blogi vai monta pientä


Vuonna 2005 minulla oli vain yksi blogi, Blogisisko. Siihen alkoi kertyä niin monia aiheita, että perustin joillekin niistä omat blogit, esim. nukkekotiblogin ja käsityöblogin, joka oli alussa Bloggerissa. Samoin alkoi kertyä niin paljon kuvia kukista ja puutarhoista. Lisäksi minulla on monia lopetettuja blogeja, usein Bloggerissa tai Vuodatuksessa ilmenneiden ongelmien vuoksi. Alussahan niitä oli usein kummassakin. Luonto on ollut minulle aina tärkeä, ja tuon sitä esille useissa blogeissani.

Olen pitänyt suurinta osaa blogeista omaksi huvikseni, harrastusten vuoksi, esimerkiksi käsityöt, nukkekoti, digikuvaaminen ja nyt viimeksi kukat. Blogit ovat niille harrastuksille pölyttömiä kansioita ja albumeja.

Narnia-aiheiset blogit alkoivat Narnia-elokuvien tultua. Minulla oli yliopistossa englanniksi tehty tutkielma, gradu Narnia-kirjoista. Aloin suomentaa sitä vapaasti suoraan nettiin, ja sitä jatkunee, sillä Narnia-elokuvia tulee lähivuosinakin. 

Useimmat kirjailijat pitävät kirjallisuusblogia ja keskittyvät siihen. Sillä tavoin varmaankin kiillottaa parhaiten kruunuaan, keskittyy yhteen blogiin jossa on yksi aihe. Jostain syystä koen lukemani kirjat hyvin yksityiseksi asiaksi enkä halua niistä kirjoittaa useinkaan. Sitä paitsi minun on vaikeaa arvostella toisen ihmisen kirjoittamaa kirjaa. Se on samaa kuin arvostelisi hänen lastaan tai ainakin kissaansa tai koiraansa; " liian lihava tuo teidän kissa!"; "onpa ruma koira"! Juuri viimeisimmässä Writing-lehdessä rohkaistiinkin kirjailijoita kirjoittamaan vastineensa kritiikkiin, jos se on asiattomasti ja jopa loukaten kirjoitettu. Olisinko tehnyt viisaammin, jos olisin pitänyt vain Aurora & Lucia -blogia? Ehkäpä.

Tämä Blogisisko-blogi on se 'saippualaatikko', jolle nousen esittämään mielipiteitäni, jotka ovat harvoin muodikkaita. Blogisisko on kuitenkin kerännyt suuren määrän vierailijoita. Eniten lukijoita kiinnostaisi varmaankin hiukan skandaalinkäryiset aiheet, muta niitä ei ole paljon mieleen tullut - paitsi se makasiinien polttaminen, joka nosti savua Helsingin ylle, ja se näkyi makuuhuoneeni ikkunasta.:) Ensimmäiset kuvat siitä toivat 500 kävijää ja 1000 pageviews. Se taitaa olla ennätykseni. Viime aikoina on ollut myös kävijähuippuja, joiden syytä en oikein tajua, sillä olen ns. tavallinen bloggaaja, joka ei elä julkisuudessa eikä kirjoita suosiossa olevista aiheista.

Yhteensä kävijöitä on ollut noin 712 000. 
Hauskinta on se, että kirjoitan ihan yhtä mielelläni blogiin, jota ei lue paljon kukaan kuin suosituimpiin blogeihini. Näin blogista on tullut oman päiväkirjan tai muistilehtiön vastine. Bloggaaminen on hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti