lauantaina, heinäkuuta 21, 2012

Kukkamekot edelleen muotia


kukkamekot, originally uploaded by Anna Amnell.
Heinäkuun alun International Herald Tribune ja New York Times  (Suzy Menkes: Dior says it with flowers, ) kertovat, että kukat ovat edelleen muodissa jopa siinä määrin, että Dior täytti sitä asiaa korostaakseen viiisi suurta huonetta muotinäytöksessään miljoonalla kesän muotiväriä olevalla valkoisella, sinisellä ja keltaisella kukalla, joiden joukossa olivat tuoksuvat orkideat ja ruusut. Teemana "Flower Woman" ja puutarha.

Mutta näkeekö kukkamekkoja tänä kesänä Suomessa? Kuvassa olevat mekot ovat viime kesän näyteikkunoista kuvattuja.

9 kommenttia:

  1. Ainakin kaikki vaatekaupat ovat niitä täynnä, toisaalta myös kirpputorit, kun ihmiset myyvät pois niitä 1990-luvun alaslasketulla vyötäröllä varustettuja leninkejään... :)

    VastaaPoista
  2. Tarkkailen muotia iltakävelyllä näyteikkunoista. :) Kesustan kierroksella näkee muotivärit ja uusimmat trendit, sillä varsinkin kesäisin Helsinkiin ryntää ihmisiä kaikkialta maailmasta ja heille pitää myymälöiden tarjota uusinta uutta.

    Näin paljon pitkiä kukkahameita ja olkaimettomia pitkiä kukkamekkoja katuasuina Tsekissä.

    Tuossa muotijutussa kerrottin, että viimeisintä muotia ovat "katkaistut" hameet eli tutuversio 1950-luvun leveähelmaisesta mekosta.

    Minua kiinnostaa pukuhistoria. Se kertoo niin paljon kustakin aikakaudesta kuten teidät, Kaisa.

    VastaaPoista
  3. Hannele, täällä en ole nähnyt paljon. Helsinkiläiset käyttävät paljon mustaa. Asuminen Helsingissä on niin kallista, että ei paljon muuhun rahaa jää. Luulisin, että se syynä.

    Tsekissä oli paljon kauniita ja hyvin halpoja vaatteita. Olin aivan ihmeissäni vaatekaupoissa. Kirpputorihintoja - tietenkin siellä palkaktkin pienempiä. Mutta muodin kauneus vaikutti katukuvaan, teki sen iloiseksi. Lämmin sää tietenkin vaikutti osaltaan.

    VastaaPoista
  4. Olipas sanatoistoa tosi paljon.:)

    VastaaPoista
  5. Täytyy mennä vihdoinkin syömään aamiainen. Nälkäkö se viskaa virheitä noin paljon tekstiini?

    VastaaPoista
  6. Tosi värikkäitä pukuja, ehkä liian 'kauniita' meille ikäihmisille!!

    VastaaPoista
  7. Aili, näin hillitympiä värejä Tsekissä. Mutta monet käyttävät tuollaisiakin värikkäitä kukkamekkoja, esimerkiksi kuningatar Elisabet, joka on yli 80-vuotias.:)

    VastaaPoista
  8. Jenni Haukio kukkamekossa, tyylikkäänä kuten aina.

    http://static.iltalehti.fi/uutiset/niinisto22107SR_uu.jpg

    VastaaPoista