sunnuntaina, heinäkuuta 08, 2012

Ruusukupit


Hääkahvit perheen kesken, originally uploaded by Anna Amnell.
Muoti vaihtelee astioissakin. Uusin Avotakka kertoo, että "kuuminta keräilytavaraa nyt ovat retrokupit. -- Älä unohda kesäkukkaisia 30-40-luvun mummonkuppejakaan!" Ruusukupit eivät ole kuulemma enää ihan muodissa, mutta muoti voi muuttua, lehti lohduttaa ja kertoo samalla, että nyt ruusukuppeja saattaa saada edullisesti.

Olen kerännyt Kanadan vuosilta asti ruusukuppeja. Ihailen niitä museoissa, nehän eivät ole suinkaan vain 1930-40-lukujen ilmiö.

Minulla on myös sukulaisten ja ystävien antamia ruusukuppeja eri maista, kuppeja, joihin liitty monenlaisia muistoja. Käytämme niitä harvoin. Koko kokoelmani taisi olla viimeksi käytössä tyttären hääpäivänä, jolloin meillä oli kotona kahvitarjoilu aivan lähiomaisille. Tyttäreni toivoi nimenomaan ruusuteemaa.


 Kukka-astioita

Kukka-astioitani


antique cups

Antiikkiruusukuppeja Zagrebin museossa ja osa pienestä posliinirasiasta.
Antiikkikupit ovat olleet mallseina 1900-luvun ruusukupeille.

2 kommenttia:

  1. Suloisia ruusukuppeja. Minäkin olen laittanut talteen kukka-aiheisia kuppeja. Odottelen, että mukit joutuvat varmaankin vuorollaan kaappien kätköihin ja kupit pääsevät taas kahvittelijoiden käyttöön. :-)

    VastaaPoista
  2. Unelma,
    minäkin olet kerännyt astioita opiskeluajoista asti, vaikka menetin osan muuttaessani Atlantin toiselle puolen. Meillä oli kotonakin kauniita astioita, sillä äiti osti niitä huutokaupoista.

    Ruusukuppeja ja mukeja on kiva käyttää toisinaan piristykseksi Vaatimatonkin ruoka maistuu hyvältä kauniista astiasta ja kaunis kuppi tuo hohdetta arkeen.

    VastaaPoista