perjantaina, heinäkuuta 06, 2012

Ruususeurat ruusujen ystäville

Rosa Gallica Splendens, 'Valamonruusu'

Ruusujen ystäville on Suomen ruususeura. Se toimii useilla paikkakunnilla. Sen nettisivuilta löytyy myös ruusuluettelo ja kuvia. Olen alkanut tarkista omia kuviani ja niiden nimiä.
Koska minulla ei ole puutarhaa, minua kiinnostaa lähinnä ruusujen historia. Niiden kauneus tietenkin. Meilahden Ruusutarhassa voi käydä silloin, kun haluaa nähdä ruusuja omin silmin ja ottaa niistä valokuvia.

Ruususeurat
http://www.ruususeura.fi/a-suomi/paikallisryhmat/paikallisryhmat.html

P.S.
Haluatko tehdä ruusuaiheisia käsitöitä?Ingrid Eggiman-Jonsson: Lumoavat ruusukirjailut. WSOY

3 kommenttia:

  1. Valamonruusuni Turusta, kutsutaan sitä myös Frankfurt-ruusuksi.

    VastaaPoista
  2. Arvaan, että Turusta saa hyviä taimia. Siellä näyttää toimivan ruususeura.

    Minusta oli kiinnostavaa lukea, että osa ruusuista on löytöruusuja. Ne ovat kulkeutuneet jollain tavalla kauaskin. Kanadalainen vuokraemäntämme kertoi salakuljettaneensa valkoisen juhannusruusun taimen kengässään Kanadaan. Siitä oli kasvanut hyvin kaunis ruusupensas.
    Linkissä lisää siitä ruususta.

    VastaaPoista
  3. Suuremmillakin kasveilla voi olla jännittävä lapsuus. Jukka Kemppinen kirjoittaa tänään blogissaan: "Ikkunastani näen tammen, näen kun hiukan kurkotan. Olen käynyt omin käsin varastamassa sen Raaseporin linnanraunioilta. Alue oli toivoakseni valtion maata ja siellä oli tammia ja vaahteroita vähimmässä rätingissä tuhat. Aikaa on kulunut 37 vuotta niin että rikos taitaa olla vanhentunut."
    Lakimies kun on, hän tietää.
    Lue hauska juttu puista:
    http://kemppinen.blogspot.fi/2012/07/viisaat-puut.html

    VastaaPoista