keskiviikkona, heinäkuuta 04, 2012

Ruusut 'Tove Jansson' ja' Lumo'


Ruusut-Tove Jansson ja Lumo, originally uploaded by Anna Amnell.
Meilahden Arboretumin kaunottaria.

Ks. hienot kuvat ruusuista ja selostukset niistä Suomen ruususeuran ruusulista ja kuvat Tämä oli löytö: nyt voin verrata omia kuviani Ruususeuran kuviin ja tarkistaa tiedot.

7 kommenttia:

  1. Eihän sun ruusujen nimiä tartte kirjottaa, kun samalla kyltin kuvaat...

    VastaaPoista
  2. Kaikki kyltit eivät olleet näkyvissä. Niitä oli hankala kaivaa esille ruusunpoikkien takaa, ja kuvaaminen oli hankalaa. Toivon, että he olisivat laittaneet kyltit ylemmäksi.

    Minusta oli helpointa kuvata samalla kukka ja sen nimi. Myöhemmin sitten rajasin paperilapun kuvan pois. Olisi pitänyt tehdä niin kaikille kuville. Nyt osa jäi epäselviksi, vaikka meitä oli kaksi ihmistä katsomassa.
    Valokuvaamalla opin edes jotakin ruusuista. Huomasimme, että tuo arboretum on hauska ulkoilupaikka. Voimme alkaa opetella myös vieraampien puiden nimiä.

    VastaaPoista
  3. Lisää ruusuja
    http://www.flickr.com/photos/amnellanna/sets/72157630409328334/

    VastaaPoista
  4. Ensteks kyltti ja sitten kukan kuva, ja varmasti oikein tavattu :)
    Muuten menee koko päivä tuohon kirjoittamiseen.... Yksi digitaalikameran etu. Minä matkoillani en ehtisi mitään tuolla kivikautisella systeemillä :)

    VastaaPoista
  5. Niin minäkin kuvittelin tekeväni, ja niin teen yleensä. Ennen aikaan piirsin museoissa, joissa ei saanut kuvata. Nytkin toisinaan. Ruusun ja lapun kuvaaminen rinnakkain ei ole ongelma, sillä Flickrissäkin voi rajata lapun kuvasta pois ja kirjoittaa nimen samalla.

    Onneksi meillä oli mukana netistä tulostetut Ruusutarha-kartat ja ruusuluettelo. Lisäongelma oli helle. Ei tehnyt mieli kyykkiä maan tasossa ruusunpiikkien keskellä.:) Lisäksi kyltit olivat toisinaan oikealla, toisinaan vasemmalla puolen pitkää penkkiä ja piilossa pensaan alla.

    Vain muutaman ruusun tiedot jäivät epäselviksi. Siellä voi käydä uudestaan, kun se on vain raitsikkamatkan päässä. Pilvipouta olisi paras. Pelkäsin, että ruusujen aika menee ohi, ja niinhän oli joidenkin ruusujen laita jo nyt.

    Näyttää siltä, että ruusunharrastajien seura osallistuu ruusutarhan hoitoon.

    VastaaPoista
  6. parhaat ruusut kukkivat myöhään syksyyn pakkasiin asti

    VastaaPoista
  7. On siis edessä paljon silmäniloa, kun vain hyppää raitsikkaan.

    VastaaPoista