keskiviikkona, kesäkuuta 22, 2005

Blogisisko ihmettelee Bloggerin labyrinteissa

Täällä Bloggerin sisällä on kuin labyrintissa. Ohjeet on piilotettu salalokeroihin. Kun on löytävinään avaimen jonkin ongelman selvittämiseen, se osoittautuu usein valuvikaiseksi. Tällainen on esimerkiksi Bloggerin oma kuvakoodi, joka tulee esille kun lähettää kuvansa blogiin, jotta saisi koodin profiilikuvan laittamista varten. Siinä on ns. "laittomia merkkejä", joten se ei sovi profiilikuvan laittamiseen. Onkohan olemassa joku luettelo merkeistä, joilla voi korvata ne?

Desmond Tutu kertoi Torontossa 1980-luvulla vitsin kuvatakseen Etelä-Afrikan silloista umpikujaa, suunnatonta ongelmien määrää. " Miten voi syödä elefantin? Pala palalta." Tämä Blogikin on eräänlainen elefantti. Sen hoitamisessa on sopivasti puuhaa kaupunkikesäloman ajaksi.

3 kommenttia:

  1. Minäkin aina taistelen noiden asetusten etsimisen kanssa. Profiilikuvasta en ole keksinyt vielä muuta, kuin että se pitäisi olla jollain websivulla eli sillä pitäisi olla URL.osoite (http://www.sivunimi.com/tiedostonimi.jp)
    ja että tiedoston pitää olla .JPG-muodossa. Tutkimuksia jatketaan. Onnea etsintään.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa opetella lähettämään kuvia omasta tiedostosta Picasa 2:n kautta Hello Bloggerbootiin. Sieltä kuvan voi lähettää omaan blogiin. Sitten vain valaisee koodin ja siirtää kuvan profile-sivulle.

    Mutta koodi ei toimi!

    VastaaPoista
  3. Minä olin tuo anonymous.

    Profile-kuvan sijaan päätin laittaa "muotokuvani", joka kulkee tekstissä. Saa nähdä, miten se onnistuu.

    Pirkko

    VastaaPoista