keskiviikkona, kesäkuuta 15, 2005

Kaksi viikkoa bloggaajana

Kaksi viikkoa bloggaajana on ohi. On mahdollista aloittaa nollapisteestä (=ei tiedä, mikä on HTML, luulee koodeja hieroglyfeiksi) ja rakentaa itselleen parissa viikossa ahkeralla työllä ikioma vaappuva saippualaatikko ja pitää sieltä muutama puhe. Kiitos ystävällisistä nyökkäyksistä ja lempeistä kommenteista. Kansalainen Blogisisko lähtee muutamaksi päiväksi pienelle aikamatkalle keskiaikaan. Voikaa hyvin. See you soon.:)

4 kommenttia:

  1. Tietotekniikka vain näyttää vaikealta. MOT

    Hyvää keski-aikamatkailua!

    Petra

    VastaaPoista
  2. Petra,

    koodit vaikuttivat minusta todellakin alussa täysin käsittämättömiltä. En vieläkään ymmärrä, mitä niiden takana on. Voin siitä huolimatta kopioida niitä käyttööni ja yrittää sijoittaa väliin myös omia toivomuksiani.

    Olin käyttänyt tietokonetta aikaisemmin vain "kirjoituskoneena". Minusta sekin oli ihan hyvä asia, sillä monet kirjoittavat vielä kirjoituskoneella tai jopa käsin.

    Miksi minun täytyisikään ymmärtää koko systeemi? Onhan minulla käytössäni kaikenlaisia moderneja koneita, vaikka en ymmärrä niiden toimintaperiaatteita: TV, pesukone, astianpesukone jne.

    Jotta blogit voisivat toimia kansalaisten äänitorvina, ne täytyisi tehdä kuluttajaystävällisemmiksi.

    VastaaPoista
  3. Olet kyllä oikeassa — osittain.

    Tietotekniikka on kyllä vaikeaa — siis semmoinen, joista guruja sikiää ja mikä vaatii vuosien opiskeluja. Mutta tämä bloggailu on kuitenkin hieman eri asia: helpompaa.

    Blogiohjelmisto, vaikkapa tämä käyttämäsi "Blogger", vaatii toki hieman opiskelua ja omaksumista, mutta sittenkin aika vähän. Itse asiassa, kaikki blogiohjelmistot ovat nimenomaaan tehty bloggaamista helpottamaan. Ilman semmoista joutuisit tekemään kaiken ihan itse, ja ehkä aika vaatimattomilla tuloksilla. Katsopas vaikka minun wanhaa Nettiplariani. Senkin pystyttäminen vaati kyllä jo kaikenlaista puuhaa. :-)

    Elä huoli tekniikasta. Kaikki selkiytyy snadeilla kokeiluilla ja hurtilla fiiliksellä. Ja tärkeintä on tietty mitä kirjoittaa. Jos on sanottavaa, on tulevaisuutta.

    Jaa: et tainnutkaan huomata, että heti kättelyssä haastin Sinut valitsemaan kuusi (6) rankkaa kesäbiisiä. Paas siis listaille. :-D

    Siitä vaan listailemaan ja muutenkin naputtelemaan. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  4. jary, en ole huomannut aikaisemmin. Koetan mietttiä, tunnenko yhtään hyvää kesäkappaletta. Miltä ajalta ne saavat olla? Minne ne laitetaan ?

    VastaaPoista