perjantaina, kesäkuuta 03, 2005

Sukkia ja hieroglyfejä "tietyssä iässä"

Tänä aamuna huomasin, että olin joutunut lukkojen taakse: en päässyt tuttuihin blogeihin. Aina tuli tyly vastaus "Can't connect to local MySQL server through socket/tmp/mysql.sock".

Se ilmoitus olisi voinut olla yhtä hyvin hepreaa tai muinaisegyptiläistä hieroglyfikirjoitusta. Mistä ihmeen sukista nyt on kysymys?

Keksin etsiä vastausta internetmaailman raamatusta Googlesta. Neuvoja löytyi, mutta ne oli kirjoitettu samoilla hieroglyfeillä kuin ongelmalauseenikin.

Soitin pojalleni. Selvisi, että puhe oli "porteista". Sanoin, että tässähän täytyy nähtävästi opetella uusi kieli - ja tällä en tarkoittanut toista kotikieltämme englantia. Hänen vastauksensa ei lohduttanut minua: täytyy oppia useita tällaisia hieroglyfi-kieliä!

Soitin sisarelleni, oikealle fyysiselle pikkusiskolleni. Hän on minun kaltaiseni late bloomer, joka on alkanut "toisen uran" (second career) saavutettuaan "tietyn iän" (kuten ranskalaiset hienotunteisesti sanovat), opiskelee yliopistossa. Opintojen loppuvaiheessa täytyy nykyään suorittaa ns. tietokoneen ajokortti. Se saa kuulemma keski-ikäisten naisopiskelijoiden posket punoittamaan tenteissä. Samoista tenteistä nuoret opiskelijat suoriutuvat hetkessä.

Blogien pitäisi olla tavallisen ihmisen äänitorvia. Myös tietynikäinen nainen tai mies saa nousta omalle virtuaaliselle saippualaatikolleen ja kertoa, mitä ajattelee maailman menosta. Mutta onko tekniikka esteenä? Kuka keksii laittaa todella yksinkertaiset ohjeet perusblogin pitämiseen?

8 kommenttia:

  1. Pirkko,

    vuodatuksen saitit ovat olleet koko aamupäivän pois käytössä, ilmeisesti heidän portaalinsa oli vialla, mutta nyt niiden kaikkien pitäisi taas toimia, ainakin omat linkkini sinnepäin (esim. Kirstin häiriöpaikka) toimivat taas.

    Tervetuloa lastunikkariksi:))

    VastaaPoista
  2. Muuten englanninkielelläkin tietysti sanotaan "a woman of certain age", kun halutaan olla hienotunteisia, vaikka siinä taitaa olla aika ripaus ironiaa joukossa.

    VastaaPoista
  3. Olipa hyvä, etten ryhtynyt muuttelemaan mitään. Ehkä tämä hieroglyfien maailman käsittämättömyys suojelee pahemmista vaaroista. Tietokoneet ja ihmiset näyttävät olevan samanlaisia siinä mielessä, että useimmat vaivat menevät ohi itsestäänn.

    VastaaPoista
  4. Tervetuloa Blogisisko, meitä on miljoonia.

    Panen blogisi suosikeihin, joita seuraan aktiivisesti.

    - Prospero

    VastaaPoista
  5. Pirkko, Olet jo ehkä huomannutkin, että Bloggerilla itsellään on hyvät Help-sivut, joita kannattaa lueskella. sieltä löytää monia yksinkertaisia vihjeitä alkuongelmiin ja blogin pitämiseen yleensäkin. Ja monta laajempaa artikkelia asiasta myös.

    VastaaPoista
  6. Prospero,
    kiitos ystävällisistä sanoista.

    Hanhensulka,
    blogin aloittamisen ja tuttujen blogistien serverin virhe sattuivat samaan aikaan.

    Tuntui luonnolliselta, että juuri minä olisin tehnyt virheen omassa blogissani. Sattumalla on paljon suurempi osuus elämässä, kuin mitä myönnetään.

    Sattumalta, jälleen, tuollaisella ongelmalla on muitakin syitä, kuten guuglaamalla huomasin. Se vahvisti uskoani omaan virheeseeni.

    VastaaPoista
  7. Annetaan huutia "tietylle iälle"! Me olemme kaiken ikäisiä.

    Sukista ja hieroglyfeistäkin mulla ois tositarina, mutta jätän toiseen kertaan. Naiminenhan siitä tuli ...
    Tervehys!

    VastaaPoista
  8. Eikö tuo ole kuitenkin huomattavasti hienotunteisempi ilmaisu, kuin mitä kuulee käytettävän?

    Liisa, ehkäpä saan kuulla joskus jossakin reaalimaailman nurkassa sen hieroglyfijutun.:)
    Pirkko

    VastaaPoista