sunnuntaina, heinäkuuta 24, 2005

Lapset ja eläimet.

"Kenellä sitten on oikeus elää? Eläimillä? Saisinko täällä lapsilleni edes samat oikeudet kuin eläimillä on?", Saara kysyy. "

'Täällä' tarkoittaa suomalaista blogiyhteisöä, jossa on käyty kiivasta keskustelua siitä pitäisikö ihmisten hankkia lapsia vai ei.

Seepraäiti lapsineen vetää yhteen nämä kaksi asiaa, joista on puhuttu kuluneella viikolla - lapset ja eläimet.

Jotta ei tulisi lisää haamupäivityksiä, laitan tähän uuden linkin kirjoihin, jotka ovat vaikuttaneet paljon englantilaisten ja varmaan monien muidenkin eläinrakkauden lisääntymiseen (edelliseen tuli outoja mainoksia ainakin myöhemmin illalla). Lisäksi - Bloggerin kuvat eivät asetu koskaan siihen kohtaan, minkä esikatselu lupaa.

Siihen aikaan, kun olin lapsi, kouluissa oli eläinsuojeluyhdistys. Lapset ja eläimet ymmärtävät toisiaan.

9 kommenttia:

  1. "Lapset ja eläimet ymmärtävät toisiaan."

    Totta, Pirkko, ja toisaalta taas ei. Lapsien julmuus vain johtuu usein ymmärtämättömyydestä, aikuisten eläimiin kohdistuvaa julmuutta en ymmärrä ollenkaan. Se saa minut hallisemattoman raivon valtaan.

    - Prospero

    VastaaPoista
  2. "'Täällä' tarkoittaa suomalaista blogiyhteisöä, jossa on käyty kiivasta keskustelua"

    Tuota, ei. Bloggaajat ovat samalla lailla yhteisö kuin esimerkiksi matkapuhelimen käyttäjät ovat yhteisö - eli siis eivät ole. Jotkut bloggaajat ovat toki käyneet ankaraa keskustelua, mutta se, että 20-30 Suomen arviolta 10.000 bloggaajasta puhuu jostain tietystä asiasta, ei tee siitä minkään yhteisön minkäänlaista yhteistä puheenaihetta.

    Ihan vain näin välimerkkiseksologisesti aiheen vierestä...

    VastaaPoista
  3. Niin, siis eikö tämhän pädekin se kärjistys, että miksi ihmiset ottavat niitä koiria ja kissoja, kun eläinten asema on muualla maailmassa niin hirveän huono. Pitäisikö vaatia ensin kaikkia hoitamaan ne Ateenan kulkukoirat ja Kosin kissat, ennen kuin ottaa pennun kotiinsa?

    Tämä on tosiaan aivan älytöntä. Täytyy ottaa hermoloma tästä "yhteisöstä".

    VastaaPoista
  4. Janne,
    puhuin oman rajoitetun blogiyhteisöni sisällä "meistä". Ehkä Sinulla on paljon suurempi "tuttavapiiri" kuin minulla. Joka tapauksessa niissä blogeissa, jotka ovat tulleet minun tietoisuuteeni...:)

    Voisimme ehkä sanoa, että tämä on jonkinlainen Blogimaa, jossa on yhteisöjä aivan kuten Suomi-nimisessä maassakin.

    Yksityinen bloggaaja pystyy seuraamaan vain tiettyä määrää blogeja. Ne muodostavat hänen blogiyhteisönsä.

    Jos blogeista olisi jonkinlainen kuvallinen sivusto, sitä selaamalla voisi ehkä oppia tuntemaan hiukan suuremman määrän kuin nyt.

    Tietenkin on erinomaista, että on Blogilista ja Blogisanomat. Ne auttavat jo jossain määrin hahmottamaan bloggaajien maailma.

    VastaaPoista
  5. Prospero,

    tuo palauttaa mieleeni lapsuuden eläinsuojeluyhdistyksen, jossa meitä opetettiin puolustamaan pelotta eläimiä, joita joku ihminen kiusasi.

    Onko Sinun hallitsematon raivosi mahdollisesti jollakin tavalla sukua tuolle julmuudelle, jota joku ihminen osoittaa eläimelle?
    Puolustatko myös ihmisiä?

    Pirkko

    VastaaPoista
  6. Saara,

    Minä en olisi ikinä voinut kuvitella, että tällainen keskustelu voi syntyä.

    En tiedä, mitä sanoisin Sinulle, sillä olen itse samanlaisten tunteiden vallassa kuin Sinäkin.

    Sinulla on kolme ihanaa lasta, joita rakastat. Sinä olet hyvin onnellisessa asemassa. Nauti onnestasi.

    Halaus!
    Pirkko

    VastaaPoista
  7. Pirkko, aika huonosti olet Loistavan puhalluksen lukenut, jos esitit kysymyksesi tosissasi.

    - Prospero

    VastaaPoista
  8. Kiitos, Pirkko. Halaus sinnekin.

    Se tässä vähän vielä keittää, että kun tekee lapsia ja puolustaa tätä oikeuttaan tehdä lapsia, onkin pahempi ja vastuussa kaikkien lasten oikeuksien korjaamisesta kuin sellainen, jolla myös on lapsia, mutta joka ei tätä oikeuttaan puolusta. Kyllä sen vastuun tulisi jakautua myös kaikkien ihmisten kesken. Ei siitä sillä tavalla pääse, että kupsahtaa polvilleen lapsettomien jalkojen juureen.

    VastaaPoista
  9. Prospero,
    en ole lukenut kirjaasi. Tunnen Sinut vain internet-keskusteluista.

    VastaaPoista