keskiviikkona, elokuuta 10, 2005

Kuka on tämä tyttö?


Leikkasin joskus Le Monde -lehdestä tämän kuvan pienestä 1500-luvun tytöstä. Lehden mukaan maalaus on Bronzinon ja tytön nimi Maria de'Medici. Hänen kohtalonsa kiehtoo.

Jura Jukola tietää paljon renessanssista ja Mediceistä. Kysyin, tunteeko hän tämän maalauksen. Mutta on nähtävästi toinenkin Maria de'Medici-nimisestä pikkutytöstä tehty maalaus. Kuvaavatko nämä maalaukset samaa tyttöä vai eri tyttöä? Minä olen luullut tätä toisen maalauksen tyttöä samaksi lapseksi vähän vanhempana. Maria de'Medicit ovat sekaisin päässäni.

Maria de'Medici -nimisistä tytöistä ja naisista on tehty paljon maalauksia. Niinpä skannasin renessanssialbumistani sen Marian, joka minua kiinnostaa. Jura, mitähän tälle tytölle tapahtui? Onko tämäkin Maria Sinulle tuttu?

5 kommenttia:

  1. Olemme puhuneet eri maalauksista. Kuvaamasi teos esittää Cosimo I:n aviotonta Bia-tytärtä; Agnolo Bronzino maalasi hänen muotokuvansa vuonna 1542. Palaan aiheeseen blogissani, kun Medici-tarinani ennättävät Cosimo I:n aikaan asti. Silloin esittelen myös Maria de'Medicin muotokuvan vuodelta 1551.

    VastaaPoista
  2. Ehkä tämä kiinnostaa, juuri tuli vastaan:

    http://ionarts.blogspot.com/2005/08/maria-demedici-back-in-florence.html

    VastaaPoista
  3. Kiitos tiedosta, Marja-Leena!

    Maalaus, johon olen laittanut linkin, on siis nyt Firenzessä näytteillä. Tulemme kuulemaan siitä varmaankin lisää Juralta.

    En päässyt antamaasi kohtaan Bloggerin kautta, mutta löysin mainoksen "prinsessan paluusta".

    Mutta mitähän tapahtui tälle pienelle tytölle? Minä ajattelin aina, että kuningattareksi tullut tyttö on tässä kuvassa nuorempana.

    Tuleva kuningatar on hyvin varhaiskypsän näköinen 11-vuotiaaksi - siis ei tämä blogissani olevan kuvan tyttö (alle 10v?), vaan linkissä näkyvvä. Mutta siinä iässä mentiin jo naimisiin - ja nuorempinakin niissä piireissä.

    VastaaPoista
  4. Linkki löytyi nimellä "ionarts" Googlesta. Kiitos.

    VastaaPoista
  5. Ionarts on nyt linkkiluettelossa.
    pirkko

    VastaaPoista