tiistaina, syyskuuta 06, 2005

Ystävät ja naapurit

Linkit ovat palanneet. Kiitos neuvoista, Jura.

Olin jo välillä ajatellut, että oma linkkilista olisi tarpeeton, sillä usein tulee mentyä suoraan Blogilistan kautta lukemaan blogeja. Mutta kun linkkilistaa ei ollut, tuntui, että jotain puuttui. Tarvitsemme nähtävästi jotain konkreettista muistuttamaan yhteyksistä, joita meillä on ihmisiin.

Tunnen vain pienen osan blogeja. Silloin tällöin kun on aikaa, päätän lukea uusia blogeja ja käyn läpi Blogilistaa järjestelmällisesti, tutkin kokeneitten bloggaajien linkkilistoja ja luen Blogisanomain esittelyjä.

Englantilaisilla on sanonta "We choose our friends, but God gives us neighbours". On sellaisia bloginpitäjiä, jotka tuntuvat heti tutuilta ja turvallisilta, samanlaisilta kuin me itse. Mutta useimmat blogituttavuudet ovat ehkä näitä Luojan lahjoja, ihmisiä joihin emme olisi koskaan tutustuneet, jos emme olisi innostuneet tästä harrastuksesta, joutuneet bloginaapureiksi.

4 kommenttia:

  1. Sinun blogiasi on ollut kiva lukea, koska siinä on asiaa ja kirjoittamaasi tekstiä on miellyttävää lukea. Kiitos! Olet päässyt harvalukuiselle suosikkilistalleni.

    Ansku (Pastorin blogi)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ansku. Tuo piristää ja rohkaisee jatkamaan. Blogin pitäminen on ollut koko ajan minun kaltaiselleni humanistille työtä ja tuskaa tämän tietotekniikan taitamattomuuteni vuoksi.

    Mutta kuten jo alussa sanoin, harrastuksen pitää olla tarpeeksi vaikea, jotta se kiinnostaa.

    VastaaPoista
  3. Blogin pitämisen yksi antavimmista puolista on juuri tuo ystävien ja naapurien kohtaaminen. Sellaisten saman henkisten ja tuttavilta tuntuvien, joita ei kuitenkaan koskaan muuten olisi kohdannut. Mikä hieno mahdollisuus. Hiljainen kommunikointi sopii meille ujoille humanisteille, jotka kirjallisesti uskallamme avata ovemme helpommin kuin äänekkäämmässä maailmassa.

    Blogisiskon löysin viereiseltä penkiltä istumasta JukeBlogin seinustalta. Ajattelin, että täytyy olla mukava ihminen, kun on Jaryn kainalolinkeissä ja Jary taas on one and only.

    Näin se käy.

    VastaaPoista
  4. Mea, juuri tämä kommunikointi pitää kiinni internetissä, vaikka sitä on taitamaton tekniikassa.

    VastaaPoista