perjantaina, lokakuuta 21, 2005

Millaisen romaanin kirjoittaisit? Varaa aikaa tähän kiinnostavaan testiin.

GenreFantasy
FANTASY! - Mystical, magical mayhem! You feel the
urge to write of fantastic worlds that never
were and the beings that might live there. Are
they Lands of Wonder or adventures of Magical
Folly? JRR Tolkien and Tanith Lee are your
guides.


What Kind of Novel Should I Write?
brought to you by Quizilla

Fantasiaa? Tolkienin maailma on ihannoitua keskiaikaa. Voimme sanoa, että keskiaika ja 1500-luku ovat kuin fantasiaa nykyajan ihmiselle. Onkohan Pagisija samaa mieltä? Tämä testi tuli häneltä. Entä mitä muut historioitsijat ja historian ystävät ajattelevat? Onko nykyajan ihmisen kirjoittama historiallinen romaani - varsinkin kaukaiselta ajalta - aina fantasiaa?

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisen kysymyksenpä asetit. Mikä on lopulta fantasian ja fiktion raja? Miten fantasiakirjallisuuden harrastajat tai kirjoittajat genrensä määrittelisivät? Ylittääkö fantasia aina "mahdollisen" rajat luoden uusia maailmoita?

    Mitä historiallisiin romaaneihin tulee, niin kyllä - minusta ne väljän määritelmän mukaan voivat olla fantasiaa. Ja tavallaan taas eivät, jos niissä pyritään rekonstruoimaan "realistinen" maailma kirjailijan mielikuvituksen voimin.

    Hmm.

    VastaaPoista
  2. Koska kirjoitan historiallisia romaaneja lapsille, pyrin siihen, että tausta on hyvin tutkittu. Esitän todelliset historialliset henkilöt ja tapahtumat historian tunnettujen faktojen, "kouluhistorian", mukaisesti. Historialliset henkilöt -Juhana herttua tai Elisabet I - ovat sivuosissa.

    Päähenkilöni ovat aina keksittyjä.
    Kuvaan sitä, mikä olisi voinut tapahtua silloin.

    Mielestäni romaanissa liikutaan aina todellisuuden ja fantasian rajamailla. Aina on jotain outoa, selittämätöntä - mutta niinhän on todellisessa elämässäkin.

    VastaaPoista