keskiviikkona, lokakuuta 19, 2005

Selkävaivainen delfiini, valtameren aalto, paju, floppy disk drive ja kohtaloaan uhmannut ESTJ palaa siihen vanhaan aiheeseen. Selvä papukaija.

Selkä on jo melkein OK. mutta jonkinlainen kipu jäytää vielä. On kiinnostavaa, miten se vaikuttaa. Tulee lyöntivirheitä, kirjainten paikka vaihtuu (piilevä lukihäiriö?). Jotain haluan kuitenkin sanoa vielä niistä persoonallisuustesteistä.

Kuten sanoin, ne voivat olla hauskaa hupia. Olen osallistunut moniin ja saanut kaikenlaisia tuloksia, kuten otsikkokin kertoo. Mutta usein ihmisten luokittelu tuolla tavalla haiskahtaa helposti ennaltamääräämiseltä ja vastuun siirtämiseltä johonkin, pois ihmisestä itsestään.

Olen kuullut sanottavan muun muassa että joku jätti vaimonsa, "kun se on sitä ja sitä tyyppiä".

Elämä on paljon rikkaampaa ja monipuolisempaa kuin sellainen ajattelu. Lisäksi näistä testeistä on monesti leikki kaukana. Esim. testi "millä tavalla tulet kuolemaan" ei ole miellyttävä.

Geenitutkijat muistuttavat siitä, että perimä ei ole kohtalo. Ympäristö ja ihmisen omat ratkaisut vaikuttavat yhtä paljon kuin DNA, jolla on kuitenkin jotain todellista sanottavaa päinvastoin kuin jollain nopeasti tehdyllä nettitestillä.

Kun arvaan, että kaikki lukijani eivät harrasta käsitöitä, siirrän hauskan papukaijatestin teidänkin iloksi. (Onko muuten sanalla 'parakeet' jotain suomalaista, täsmällisempää vastinetta? Se tarkoittaa nimenomaan tuollaista pientä, pitkähäntäistä papukaijaa.)


You Are A: Parakeet!

parakeetThis popular bird is kept as a pet in homes all over the world. Originating from Australia, parakeets like warm weather and lots of seeds and fruit. They are also known for being messy and quite loud! But you cannot look at one without falling in love.

You were almost a: Kitten or a Duck
You are least like a: Chipmunk or a TurtleTake the Cute Animal Test!

4 kommenttia:

  1. Se on 'harmaa papukaija', vaikka tuo on kyllä sininen

    VastaaPoista
  2. Huomasithan, että sanaa 'Parakeet' klikkaamalla löydät harmaapapukaijan ja muiden lemmikkieläinten hoito-ohjeita.

    http://www.10spot.net/articles/
    parakeet_care_tips.html

    Pirkko

    VastaaPoista
  3. Hei Blogisisko.

    Otin Cute Animal-testin minäkin... olen kilpikonna!

    VastaaPoista
  4. Maria,

    Sinulla on kaunis blogi. Harakka/linkkienkerääjäminäni näki siellä myös kaikenlaista kivaa linkkimuistikirjaani laitettavaksi.

    Kilpikonnat ovat kauniita eläimiä. Kun asuimme Kyproksella, näin niitä vedessä uimassa.

    VastaaPoista