perjantaina, marraskuuta 04, 2005

Blogilista.fi, Bloggportalen, Britblogs, Blogs de France

Pinserissä pohditaan blogilistaa. Siinä onkin nykyään pohtimista, sillä suomalaisen blogimaailman voi sanoa olevan myllerryksissä.

Onko olemassa muuta mahdollisuutta kuin jakaa blogit useisiin pysyvämpiin ryhmiin? Jo blogien määrä alkaa olla niin suuri, että niitä on vaikea hallita muuten. Kannattaisi varmaankin katsoa, mitä muissa maissa on tehty. On varmaan katsottukin.

Suomi on mielestäni maantieteensä ja historiansa vuoksi kuitenkin erilainen kuin monet muut maat, traumaattisesti jakaantunut. Se kannattaa ottaa tällaisessa tilanteessa selviönä ja suhtautua asiaan käytännöllisesti.

Jako voi olla aivan luonnollinen ja vastata lukijoiden mielenkiintoa. Niinhän se on muuallakin elämässä: teemme valintoja. Ei kukaan lue nytkään kaikkia blogeja, ei edes ehtisi vaikka haluaisi tehdä niin.

Olen jo jonkin aikaa toivonut jonkinlaista selvempää ryhmittelyä ihan vain sen vuoksi, että löytäisin uusia blogeja. Viimeisimmät uudistukset ovat saaneet minut menemään suoraan suosikkilistalleni tai käyttämään linkkilistaani, jonka onneksi palautin jälleen paikalleen.

Pinserin keskustelussakin jotkut ovat hyvin ärsyyntyneitä siitä mahdollisuudesta, että eteen tulee sellainen luetuimpien lista, jossa on ylimpänä neule- tai Jeesus-blogi. Tyypillisenä kukkahattutätinä minä taas en ole erityisen ihastunut nuorten miesten tai naisten ekshibitionistisiin seksikuvauksiin tai alatyyliseen kielenkäyttöön.

Varmaankin blogit voisivat käyttää myös jonkinlaisia informoivia symboleja. Eihän tiukempi ryhmittely merkitse sitä, ettei voisi käydä lukemassa välillä muitakin kuin suosikkejaan ja laajentaa siten maailmankuvaansa.

2 kommenttia:

  1. Tämä on kertakaikkiaan hyvä kirjoitus ja blogisoskon pitäisi levittää sitä järkevinä pitämilleen blogisteille. Olen miettinyt näitä samoja asioita samoin sanoin. Olen miettinyt, että asiasta pitäisi kirjoittaa, mutta mihin, koska en itse pidä varsinaisesti keskustelevaa lokia. Tässä se on nyt sanottu riittävän ymmärettävästi. En etsi blogeja. Hyviä osoitteita osuu kohdalle muutenkin, ja elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin blogien metsästäminen. Blogien suosikkilistoista voi jo päätellä jotain blogistin suuntautuneisuudesta. Tarkkaavainen purjehtija löytää väylänsä ja välttää karikot, joskaan ei aina turhia pohjakosketuksia, mutta niihin ei tarvitse juuttua. Tässä on nyt niin hyvä keskustelunavaus, että sitä ei pitäisi jättää käyttämättä. Itsekkyyttäni tämän sanon, koska tätä blogia joskus vilkuilen. Blogimaailmassa on kaikenlaista, ja jos joutavan kirjoittaminen jotakuta hoitaa, niin mikäpä siinä. Turhaa ryönää tunkee jo niin monesta tuutista, että vinksahtaneesta blogitarjonnasta en välitä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Toivon, että te lukijat levitätte asiaa eteenpäin.

    terv Pirkko/blogisisko

    VastaaPoista