perjantaina, joulukuuta 16, 2005

5662 latvaenkeliä

christmas angel
You are the Christmas Angel.


What Christmas Ornament are you?
brought to you by Quizilla



15% vastaajista eli 5662 bloggaajaa pääsi katselemaan joulua kuusen latvasta. Angloamerikkalainen tapaa laittaa enkeli kuusen latvaan on hauska. Lapset pitävät siitä. Meistä aikuisista taitaa tähti tuntua tunnelmallisemmalta. Tämä jouluquiz löytyi Hillityn kukon blogista.

Samassa testissä on tuloksena myös tämä kirkasmarjainen holly eli eli piikkipaatsama, jonka näin Jura Jukolan blogissa. [Molemmat blogit suljetut]






Muistathan Ruun aloittaman jouluketjun?



3 kommenttia:

  1. Meillä on tänä jouluna ensimmäistä kertaa enkeli kuusen latvassa. Se on kaunis kyllä. Lapsukainen laittoi, kun halusi kaikki latvatähdet omiin pieniin kuusiinsa. Meille on tekokuusia kertynyt useampi.

    Muiden maiden jouluperinteistä mieleen tulee brittisarjoista tutuksi tullut (silkki?)paperikruunut päässä joulupöydässä istuminen. Mistä sekin sitten juurensa juontaa.

    Ja koska olen kaiken kiiltävän perään ja runsauden myös, olen aina ihastellut amerikkalaisia kuusia, mitkä näyttävät olevan todella täynnä kaikkia ihania koristeita. Koristelutapa näyttää poikkeavan suomalaisesta. Olisivatko kuusetkin tuuheampia.

    -C-

    VastaaPoista
  2. En tiedä, mistä on peräisin tuo kruunut päässä istuminen. Se on sellaista brittiperinnettä, joka ei ollut siirtynyt Kanadaan ja Yhdysvaltoihin, ja niiden joulun tunnen paremmin.

    Olen juuri nyt "vuolemassa joululastuja" blogeihini aloittaakseni sitten joululoman bloggaamisessa. Aiheina tulevat olemaan vanha jouluperinne ja toisaalta joulu monikulttuurisessa maassa.

    Auroran ystävät-blogiin tulee koko perheen joululukemiseksi kaksi (lyhennettyä) lukua kirjasta Aurora vaahteralaakson tyttö. Jos joku haluaa tutustua tarkemmin vanhaan pohjoisamerikkalaiseen jouluperinteeseen, suosittelen artikkelia "Uudisasukas toi Amerikkaan jouluperinteitä merten takaa." Kotiliesi 24, 20.12.1985. Tämän artikkelin ja Viktorian tyylistä kertovan artikkelin (maaliskuu 1985 Kotiliesi) kirjoittaminen olivat tavallaan se perusta, jolta saatoin ryhtyä kirjoittamaan Aurora-kirjoja.

    (Yksi tämän blogin teemoista on "muistelu".)

    VastaaPoista
  3. Nyt vasta huomasin tuon kysymyksesi joulupuun tuuheudesta. Siellä joulupuu on yleensä hänty, usein hopeansävyinen ja siinä on tuuheammat ja tukevammat oksat kuin kuusessa. Sitten on tietenkin oikein tiheitä tekokuusia.

    VastaaPoista