perjantaina, tammikuuta 13, 2006

Kukkia tekijänoikeusasiantuntijalle



Kuva: Wildflowers CD-Rom. Dover Publications. Copyright.

Tulostin Jukka Kemppisen tähänastiset blogikirjoitukset ja niihin tulleet kommentit, jotka käsittelevät copyright -asioita. Niitä on paksu pinkka, ja kyllä niitä alkaa tyhmempikin vähitellen ymmärtää. Olemme olleet tavallaan kuunteluoppilaina oikeustieteen luennoilla.

En arvannut, että saisimme varsinaisen tietopaketin, kun pyysin, että bloggaava lakimies voisi "kirjoittaa joskus kuvien käytöstä blogeissa". Ja tämä on varmaankin vasta jäävuoren huippu. Internetin maailma on arvaamaton. Jotkut ovat esittäneet sellaisiakin ajatuksia, että sen pitää olla postmodernin villi ja vapaa, mutta utopiat eivät kestä arkea.

Laki ei vain rajoita vaan myös suojelee bloggaajaa. Se antaa turvallisuutta ja vapauttaa luovuutta meissä kaikissa.

Yllä oleva kuva on CD-Romista, joka tuli minulle tänään perjantaina postissa. Se liittyy kysymykseen, jonka olen esittänyt Kemppisen uusimman kirjoituksen kommenteissa. Vastauskin näkyy jo olevan siellä. Bloggaamisstressi väheni kovasti. Kiitos! Ja kiitos kuuluu myös Lankakomeron kissoille! Käy katsomassa kauniita kuvia kissaveljeksistä.

(Bloggerissa on ollut ongelmia. Toivon, että kirjoitus tulee esille.)

3 kommenttia:

  1. Voi että on kaunis kuva. Onko tämä sieltä Doverista?

    Maria

    VastaaPoista
  2. Aivan, sehän luki siinä postauksessa. Taidan mennä nukkumaan...

    Maria

    VastaaPoista
  3. Maria,
    ei sitä tietoa ollut alussa, vaan tein lisäyksen huomattuani kuvan lähteen jääneen pois.

    Ostin jo Kanadassa ison pinkan kirjoja, joissa oli näitä copyright-vapaita kuvia. Siellä sellaiset kirjat olivat hyvin halpoja.

    Käytin kuvia siirtolaislehden jutuissa ja joskus Suomeen lähettämissäni jutuissa, mm Kotilieden joulunumerossa eräänä vuonna.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista