tiistaina, helmikuuta 07, 2006

Talvipäivä. White as snow

Photo:Anna Amnell
Klikkaa kuva suuremmaksi! (kuva poistettu)

Joka talvi koen uudestaan ja uudestaan ilon ja yllätyksen tunteen, kun puiston lehmukset ovat lumen peittämiä. Talvi pääsee jatkuvasti yllättämään, kun tekee työtä kotona. Sitä on täysin omiin ajatuksiinsa keskittyneenä, menee mietteissään avaamaan ikkunan - ja lumi on taas muuttanut maiseman. Olen yrittänyt valokuvata lumista kaupunkia, mutta se ei onnistu koskaan kunnolla. Vain vanhan ajan maalauksissa voi nähdä samanlaista pehmeyttä ja puhtautta.

Broken Star - blogissani (ks. sivupalkki) eräs käsityö kertoo tänään sukuhistoriaa ja historiaa.

5 kommenttia:

  1. Onpa kaunis näköala puistoon ja ympyröimät kauniit vanhat rakkenukset!

    Vihdoinkin on aurinkoista ja alkaa kevät täällä Kanadan lännessä!

    VastaaPoista
  2. Helsingin historiallinen keskus on hyvin kaunis ja melko yhtenäinen tyyliltään. Nämä Helsingin keskustan maisemat taisivat tuoda minut takaisin Eurooppaan. Olen asunut täällä milloin missäkin opiskeluajoista lähtien.

    Täällä Suomessa on pakkanen. Kun olimme eilen illalla kävelyllä, oli lisäksi liukasta ja tuulista.
    Pirkko

    VastaaPoista
  3. Tuommoinen päivä Helsingin puistoissa onkin kaunis. Mutta sateisena myöhäissyksyn päivänä on toisin. Valkoinen lumi tekee lähes kaikesta kaunista.

    Onkohan lumettomien maiden ihmisillä samanlainen ajatus kauneudesta? Vai ollaanko me jotenkin ehdollistettuja lumen kauneuteen?

    VastaaPoista
  4. Monet lumettomien maiden asukkaat haluaisivat ehdottomasti nähdä lunta, kun tulevat käymään Suomessa.

    Meidän ulkomaiset ystävämme ovat aina ihmetelleet sitä, että miten suolainen merivesi voi jäätyä, kun olemme kertoneet, että Helsingissä on ollut aikaisemmin luistinratoja meren jäällä ja Suomenlinnaan on voitu kävellä tai jopa mennä bussilla kovina pakkastalvina.

    VastaaPoista
  5. Melkein näkyy vanha kotitaloni Korkeavuorenkadulla!

    VastaaPoista