torstaina, elokuuta 10, 2006

12. Valokuvatorstai: hoitaa, hoivata



Molly hoivaa vaaleatukkaista pikkutyttöä, lukee hänelle iltasatua.
(Klikkaa kuva suuremmaksi.)

Kun lapsi on nukahtanut, Molly hoitaa kauneuttaan nukketalon kylpyhuoneessa, jossa on tehty täysremontti.



Molly taitaa olla babysitter. Hän näyttää minusta liian nuorelta ollakseen tytön äiti. Hän näyttää odottavan, että lapsen vanhemmat tulisivat pian kotiin.



Valokuvatorstai: hoitaa, hoivata

5 kommenttia:

  1. Kuvat ovat upeita kuvina ja aiheiltaan. Upeita juttuja! Nukketalot ovat lähellä sydäntä.

    VastaaPoista
  2. Vautsi, mitä unelmaa... Nuket ovat minun suosikkejani.

    VastaaPoista
  3. Tuossa alimmassa on tosi onnistunut kesäpäivätunnelma! Tämä aihe on muuten (onko sattumaa vai hyvä oivallus) jatkumoa tuohon leikki-haasteeseen. Leikki on sielun hoivaa.

    VastaaPoista
  4. Omakin pikkusiskoni on muutaman kerran taistellut elämästään ja on ollut nykyaikaisen lääkeiteiteen huippuosaajien käsissä. Nykyisin hän osallistuu Valokuvatorstaihin ja innostaa muitakin mukaan. Jaksamisia, Blogisisko.

    VastaaPoista
  5. Teidän kommenttinne osuvat asian ytimeen.

    Nukketalot ja miniatyyrit ovat todellakin lähellä monen sydäntä. Niiden avulla annamme sisäisen lapsemme elää. Niiden avulla voi ilmaista monenlaisia tunteita, joita olisi vaikeaa tai raskasta käsitellä muuten. Ne ovat hyvää terapiaa.

    Ajattelen sitä huippunerokasta amerikkalaista lääkäriä, joka rakensi vammaisen poikansa kanssa talon alakertaan laajoja maisemia, joissa pienoisihmiset elivät ja kävivät urheita taisteluja. (Terveet nuoret miehet; jatkuva sota sairautta vastaan isän työssä ja pojan elämässä.)

    Samallahan tämä nukketaloharrrastus on viehättävää unelmaa. Pienessä mittakaavassa voi toteuttaa sekä hauskanhassuja että taloudellisesti ja muutenkin todellisessa elämässä mahdottomia asioita.

    Leikki hoivaa sielua, kuten eräässä kommentissa sanotaan. Noissa kuvissahan ovat mukana isosisko ja pikkusisko, jota isosisko hoivaa.

    Tajusin eilen näitä kuvia valokuvatorstaihin laittaessani, että näillä kuvilla olin käsitellyt nykyistä raskasta tilannetta: eräs ystäväni on vakavasti sairaana. Häntä parannetaan nykyaikaisen lääketieteen kovilla ja tehokkailla hoidoilla.

    Näissä kuvissa kaikki on hyvin: isosisko harjaa pikkusiskon kauniita vaaleita hiuksia, lukee hänelle ja vie hänet huviretkelle.

    Lisäksi makuuhuonekuvassa ovat yhdistyneet edellinen ja se, että lepään vuoteessa sairastamassa keuhkoputkentulehdusta, jota Venäjältä metsäpalosta tullut savu pahentaa.

    Nukketaloista ei voi eikä pidä tehdä aina tällä tavalla analyysia. On monesti hyvin sattumanvaraista, mitä löytää nukketaloon kirpputoreilta ja kaupoista.

    Tavallisesti monet tekijät vaikuttavat. Usein valinnat johtuvat enemmänkin intellektuaalisista kuin emotionaalista syistä (kiinnostus historiaan, sisusustukseen, värikokeiluihin, valokuvausasetelmiin jne.)

    Blogisisko

    Olen tehnyt tähän uuteen kommenttiin joitakin tarpeellisia muutoksia.

    VastaaPoista