maanantaina, helmikuuta 25, 2008

Kuvien lainaaminen



Kuva: anna amnell

Joku kertoi, että tämä valokuvani on sivulla www.webbisivu.com/koira-kennel.

Lisäys:
Täältä kuva löytyi. Ehkä tämä on jonkun teini-ikäisen websivu.?? O.K.

3 kommenttia:

  1. Kävin uteliaisuuttani sivulla. :) Näyttää siltä kuin joku olisi perustanut sivun eli "varannut" osoitteen, mutta sisältö olisi jäänyt keskeneräiseksi tai tässä tapauksessa poistettu. Olisiko se joku havainnut, ettei kuvien lainaaminen luvatta ole ok...

    VastaaPoista
  2. Kun nyt tuli puheeksi, palaan vielä taannoiseen kuvan tekijänoikeuskirjoitteluun.
    Olen selvitellyt asiaa ja homma on tosiaan tällainen: jokaisella on oikeus omiin kuviinsa ja vaikka ne kuinka olisivat netissä ja vaikka kuinka Google niitä löytäisi, ne ovat tekijänoikeuslain alaisia ja Suomen lainsäädännössä siis kuvaajan omaisuutta.
    Korrektia käyttöä silloinkin, kun kuvien lainaamiseen on annettu lupa (kuten itse olen antanut ei-kaupallisiin tarkoituksiin blogini kuvista), on pyytää lupa tai ilmoittaa lainaamisesta.

    VastaaPoista
  3. Kirsi, näinhän asia on.

    Minäkin olen lisännyt ainakin joihinkin blogeihini huomautuksen, että kuviani saa lainata blogeihin ja yksityisiin sivuihin, mutta ei kaupallisiin tarkoituksiin. Olen myös pyytänyt laittamaan kuvanottajan ja blogin nimen mukaan.

    Koirat-kennel -sivujen pitäjä varoittaa, että muut eivät saa ottaa "hänen kuviaan", sillä se on väärin. Hän siis tietää, että näin on. Mutta hän ottaa toisen - ainakin minun ottaman - kuvan. Olen jättänyt viestin websivujen ylläpitäjälle.

    Arvelisin, että kysymyksessä on hyvin nuori henkilö.

    VastaaPoista