lauantaina, maaliskuuta 14, 2009

Helsingin kioskit

Esplanadi, Helsinki

Kioski Etelä-Esplanadilla on 1800-luvun lopulta, samalta ajalta kuin Johanneksen kirkko. Tällainen kioski sopisi Johanneksen kirkon eteen. Nykyisen voisi ensinnäkin kunnostaa ja mieluiten siirtää urheilukentän toiseen laitaan, jonne voisi laittaa myös pukukopit. Näin rauhoitettaisiin tämä kaunis alue. Otetaanhan turistit huomioon kaikkialla Helsingissä nykyään, sillä laman tultua turistien tuomat rahat ovat tarpeen Helsingille.

Äskettäin kirjoitti joku Hesarin yleisönosastossa samasta asiasta, kioskeista, jotka pitäisi kunnostaa, sillä ne rumentavat kaupunkia.

Olen kokoamassa Flickriin kansiota kioskeista.
Kioskit

4 kommenttia:

  1. Kaunis kioski, tuossa puistossahan hyvä paikka, miksi piilottelemaan..

    VastaaPoista
  2. Tämä kioskihan on todella kaunis ja omalla paikallaan, historiallinen kioski historiallisella paikalla.

    Tarkoitin sitä, että jokin tämän tyylinen sopisi Johanneksen kirkon eteenkin.

    Mutta se toinen kioski, jonka näet linkistä, on paitsi toista tyyliä kuin koko muuten yhtenäinen aukio, myös surkeassa tilassa. Se on huonossa maalissa, ja kesäisin kioskin pitäjä saa raahata kaiken maailman romuhuonekaluja sen ympärille. Se on kuin kaatopaikka.

    Hesarin yleisönosaston kirjoituksen mukaan huonosti hoidettuja "lippakioskeja" on muuallakin, mutta tämä on kaiken huippu, pitäisi kai sanoen surkeuden huippu. En tajua, miksi asiaan ei olla puututtu kaupungin taholta.

    Kaupunki kurjistuu nopeasti, jos siitä ei huolehdita.

    VastaaPoista
  3. Turussa yks, jonka "läpi" kasvaa iso puu.

    VastaaPoista
  4. Sitä en ole nähnyt. Kiinnostavaa.

    VastaaPoista