keskiviikkona, joulukuuta 02, 2009

Kaamos kaupungissa

2009-12-01

Kansallismuseo 1.12.2009 illalla puoli kahdeksalta. Eteläpääty näyttää aivan keskiaikaiselta kivikirkolta. Sitä ei huomaa kesäisin, sillä sen edessä kasvaa korkeita puita.
Sama kuva suurempana

6 kommenttia:

  1. Hieno kuva taas. Kaamosaika on ihan fantastista koska silloin voi toteuttaa erilaisia valaistusideoita.

    VastaaPoista
  2. Kauniit kuvat. En ole ilmeisesti tuota iltavalaistusta ennen nähnytkään tai huomannut. Täältä naapurikunnastahan useimmiten tullaan päivän valossa pääkaupunkiin.

    VastaaPoista
  3. Rita,

    tässä olen vain poistanut salaman ja ottanut kuvan 10 sekunnin valoitusajalla. Kamera lepäsi sen ajan korkean metallisen "laatikon" päällä, joka oli sopivasti siinä Kansallismuseon edessä.

    Kanadassa otin kuvia poikani kameralla, Canon AE-1 Program, joka toimii edelleen, vaikka on vuodelta 1981! Koska paperikuvien teettäminen tulee kalliikksi, hänkin käyttää sitä nykyään harvoin.

    Olen miettinyt, osaisinko käyttää näitä hienoja digikameoita, joita on nykyään. Onkohan niin, että vain hyvin kalliit kamerat ovat todella parempia kuin esimerkiksi minun nykyinen IXUS 70?

    VastaaPoista
  4. Iltakävelyllä näkee kaupungin täysin erilaisena kuin päivällä. Tämä Helsingin kaamos, pimeys ilman tippaakaan lunta, on ihan omaa luokkaansa. Valojen ja pimeyden vastakohta on suuri.

    Vaikka olen yleensä "vanhanaikaisen" elämän ystävä, rakastan mainosvalojen hehkua pimeässä yössä. Miten erilaista olikaan ennen kaasuvalojen ja sähkövalojen keksimistä.

    Ei ihme, että silloin sulkeuduttiin koteihin, laitettiin ikkunaluukut kiinni ja ovi lukkoon. Puuhailtiin takkatulen valossa, kun kynttilätkin olivat kalliita ja työläitä valmistaa itse.

    VastaaPoista
  5. Valo ja näkyvyys on eri nyt, vaihtelu virkistää.

    VastaaPoista
  6. Niinhän se on. Ja sitten kun tulee lunta, tunnelma on taas ihan toinen.

    VastaaPoista