maanantaina, maaliskuuta 08, 2010

Tyttäreni bloggaa Intiasta



Tyttäreni asuu tällä hetkellä Bangaloressa pienessä kylässä kaupungin laidalla. Sieltä on töihin vain neljäsnnestunnin automatka. Kylässä itsessään ei ole liikennnettä, on vain monenlaisia eläimiä. Niitä voi tulla esiin myös hyvin yllättävissä paikoissa. Vävyni kävi ostamassa saippuaa lähikioskista, ja saippualaatikossa oli muutama torakka. Jokainen lämpimässä ilmastossa asunut tietää, että torakat kulkevat kaikkialla. Näin oli aikoinaan Kyproksella ja jopa Torontossa.

Tyttäreni pohtii sitä, miksi intialaiset naiset iästä riippumatta pukeutuvat kirkkaisiin väreihin, muun muassa lukuisiin pinkin sävyihin. Hänen mielestään se johtuu siitä, että Intiassa naiset eivät käytä paljastavia vaatteita, he korostavat kauneuttaan väreillä, kauniilla kankailla ja koruilla. Lue lisää. Blogi on englanninkielinen. Pink-Lady-on-the-Loose.

4 kommenttia:

  1. Nautin mielenkiintoisista jutuista Intiasta ja nyt lisäksi tyttäresi blogi - kiitos!

    VastaaPoista
  2. Intia on kiehtova manner. Varmaankin varsinainen aarreaitta taiteilijoille.

    VastaaPoista
  3. Vaikka Thaimaassa näkyykin paljasta pintaa, värimaailma siellä on myös hyvin laaja. (Ruskeansävyisiä kankaita oli aikaisemmin vaikeaa löytää, mutta turistien tultua nekin ovat lisääntyneet).

    Minun versioni oli se, että myös koko maailma siellä oli värikäs, kukat, linnut, temppelit ja palatsit, joten vaatteet olivat niihin nähden sävy sävyyn. (Kaikki orkideoiden sävyt, siis myös monesävyiset pinkit, olivat runsaasti edustettuna. Sen huomasi jossain palavereissa, jossa pöydillä oli yleensä violetin/pinkin värisiä kukkia...)

    Kyprokselta muistan torakkojen selkien rapinan, kun ne kulkivat öisin vaatekaappien alta...

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista.

    Vaatteiden väri liittyy varmaankin moniin tekijöihiin: kulttuuriin, yhteiskunnalliseen asemaan, uskontoon, muotiin. Tietenkin se liittyy myös kantajiensa ihon, hiusten ja silmien väriin, siihen mikä väri kullekin käy.

    (Tästä kommentista tuli seuraava blogikirjoitukseni.)

    VastaaPoista