tiistaina, syyskuuta 04, 2012

Retki luonnonsuojelualueelle

Lokrum, Croatia 2010 908

Kuva: Beesi

Tämä riikinkukkoherra tuo terveisiä Lokrumin saarelta Dubrovnikin läheltä. Kerrotaan, että Rikhard Leijonamieli haaksirikkoutui tälle luonnonkauniille saarelle. Se on luonnonsuojelualue, jossa on kokeellinen kasvitieteellinen puutarha. Suuret kaktuksetkin viihtyvät, sillä ilmasto on lämmin. Saarella oli keskiajalla luostari, jonka oliivitarha kukoistaa yhä, samoin puutarha labyrintteineen.

Kolme viikkoa matkoilla Balkanin maissa ja Dalmatian rannikolla tuottivat paljon valokuvia, joita vähitellen lajittelen. Kunhan flunssa haihtuu, alan kirjoittaa matkamuistoja tähän kuvalliseen päiväkirjaanikin.

Suuuri osa valokuvista liittyy työhöni eli keskiaikaan ja laitan niitä arkistoihini ja Lucia Olavintytär -blogiin. Kuvia käsitöistä menee Vuodatuksessa olevaan Broken Star -blogiin ja 1900-luvun alkua kuvaavat Aurora-blogiin.

Miellyttävää viikonloppua säästä huolimatta!
Lisäys:
Päivitin blogiani laittaakseni linkin Hannelen kuviin hänen riikinkukkoaiheisista esineistään, ja tämä vanha kirjoitus pomppasi ensimmäiseksi. Kommenttien mukaan kirjoitus on toukokuulta 2010, jolloin olin Kroatiassa.

6 kommenttia:

  1. Upea lintu.
    Olen käynyt Dubrovnikissa laivaristeilyn yhteydessä. Ainakin mereltä päin katsottuna tuo vanha kaupunki on yksi maailman kauneimmista.

    VastaaPoista
  2. Siellä oli meidän aikanammekin pari risteilijää. Yhtäkkiä vanha kaupunki oli täpötäynnä turisteja.

    VastaaPoista
  3. Olen heikkona riikinkukkoihin, tänään löysin pitsiliinan jossa riikinkukko..

    VastaaPoista
  4. Riikinkukkojen seuraaminen luonnonsuojelualueella oli yksi matkamme kohokohtia!

    VastaaPoista
  5. riikinkukot mahtuvat pieneenkin linnaan

    VastaaPoista
  6. Niin varmaankin. En ole nähnyt koskaan niin monta riikinkukkoa kuin Lokrumissa. Siellä oli myös naaraita. Näin senkin ihmeen, että riikinkukkonaaraat lensivät rumasti (valitan, Hannele :)) rääkyen korkealle puuhun.

    VastaaPoista