sunnuntaina, elokuuta 29, 2010

Elämää Töölössä: Kadunjyrsijä


Sodan jälkeen * pahimpia meluja, joita kaupunkilainen voi kokea, on kadunjyrsijän ääni. Massiivinen kone jyrsii kadun päältä ohuen kerroksen asvalttia. Siitä syntyvä melu hallitsee täysin, vaikka asunnossa on kolminkertaiset ikkunat. Tein yhden päivän töitä sitä melua kuunnellen. Mutta kun sama melu jatkui myös yöllä eikä vahakorvatulpatkaan auttaneet, menin nukkumaan eteisen lattialle. Yksi seinä lisää auttoi. Saman suojan antoivat raskaat kuulosuojaimet, joita mieheni käytti.

* Olen kokenut vallankumouksen ja sodan Kyproksella vuonna 1974.
Posted by Picasa

2 kommenttia:

  1. Sieltä Kyprokselta:

    Puhuimme jo v.-68, että jos turkkilaiset päättävät tulla sieltä mantereelta, niin se on muuta kuin pelkkää nokitusta, eikä YK:lla ole osaa eikä arpaa homman selvittämisessä. Niinhän siinä sitten kävikin, jyräsivät sekä krekut että niin sanotut rauhanturvaajat.
    Yritimmehän vain luoda jonkinlaista tasapainoa osapuolten keskelle - vähin eväin tosin. Keskinäinen viha oli jo valitettavasti parin sukupolven mittainen. Jonka britit olivat ylimielisyydessään saaneet hyvälle alulle, kuten jo aikaisemmin Intiassa ja buurimaassa ja ties missä valkoisen vallan toimessaan ja kansantuotossaan.

    Iisi

    VastaaPoista
  2. Minusta vaikuttaisi enemmänkin siltä, että, kun ulkopuolinen vallanpitäjä poistuu, alkaa valtataistelu. Eikö näin käy usein?

    VastaaPoista