keskiviikkona, huhtikuuta 27, 2011

Blogisiskon parodiablogi

Minulla ei ole Blogisisko-nimistä blogia Wordpressissä eikä ole koskaan ollutkaan. Joku perusti sen blogin minun blogini nimellä ja jäljitteli blogiani. Wordpress sulki sen blogin asiattomana ja koska Blogisisko on rekisteröity tavaramerkki. Suojaa  blogisi.






12 kommenttia:

  1. Kävin katsomassa enkä voi kuin ihmetellä. Kuten ystäväni sanoi eräästä oppilaastaan: jos kaikki tuo energia saataisiin kanavoitua hyötykäyttöön, Suomi ei tarvitsisi viidettä ydinvoimalaa. Jollakin on liikaa aikaa.

    VastaaPoista
  2. Parodiablogi on valitettavan kehnosti tehty. Nimittäin kaikki parodiathan ovat sinänsä tervetulleita tänne totiseen blogimaailmaan, jos laji hallitaan ja asialla ovat kirjallisesti taitavat ja älyllisesti pirskahtelevat henkilöt.

    Nyt parodian ja satiirin kärki tussahtaa kuin kylmä pieru. Yhdyssanat tökkivät ja välimerkkejä ei ole osattu käyttää ivan tehosteena. Pannukakku. Paljon melua tyhjästä.

    Minusta on varsin virkistävää, että joku pitää puoliaan Rajatonta Virtuaalia vastaan, kannatan hengen paloa! Silti voisin ajatella, että yleisnimi "blogisisko" voi tulla mieleen, vaikkei olisi tästä blogista kuullutkaan.

    VastaaPoista
  3. Hauskasti ilmaistu.

    Kuten edellisen kirjoituksen kommenteissa kirjoitin, monia suuria keksintöjä on tehty samanaikaisesti eri puolilla maailmaa toisistaan tietämättöminä. Niin on varmaankin käynyt tälle miniatyyrikeksinnöllekin. Olettaisi, että on luonnollista käyttää sukulaisuussuhteiden nimityksiä blogimaailmassakin.

    Googlasin nettiä aika paljon alkuaikoina, mutta ei tullut toista blogisiskoa vastaan. Miksi he painuivat maan alle viideksi kuudeksi vuodeksi ja tulivat esille pari vuotta sitten Googlen mukaan? Vaikuttiko siihen, että Blogisisko-blogini oli kasvanut aika suureksi sinä aikana ja ollut mukana Hesarin bloggausnumerossakin?

    Identiteetistähän tässä on kysymys. Kyllähän bloggaajienkin täytyisi saada säilyttää yksilöllisyytensä.

    Kun laitoin blogiini tuota kuvaa marionettinukeista, ajattelin, että onhan se hassua, jos näytelmässä on kaksi Juliaa, kaksi Romeota. Kovin postmodernia tietenkin. Mutta eikö ole hauskempaa, että on erilaisia nimiä.

    Minulla on ollut koko ajan sellainen käsitys, että sana sisko on maatiainen, meidän savolaisten suosikki. "Sisko pääsi sahalle töihin" tyyliin. Joku moitti sitä jopa rumaksi sanaksi. Nyt siitä riidellään. Siskon renessanssi.

    Onko perhe ja suku tullut tärkeäksi?

    VastaaPoista
  4. Siskohan on myös naisen etunimi, ja varsin hankala sellainen. Tunnen erään "Siskon", joka muutti nimensä "Siljaksi". Sisko-nimi aiheutti vain sekaannusta;/

    Hyvää jatkoa sinulle, Anna eli Blogisisko<3

    VastaaPoista
  5. Minullakin on ystävä, jonka etunimi on Sisko. Sukunimi alkaa S-kirjaimella, ja nimet sointuvat hyvin yhteen.

    VastaaPoista
  6. Lisätietoa alkuaikojen bloggaamisesta on Hesarin kuukausiliitteessä marraskuu 2005 blogit.

    http://blogisisko.blogspot.com/2011/04/bloggaaminen-vuonna-2005-mukana.html

    VastaaPoista
  7. Hei Anna,

    ilmoitan vain tässä lyhyesti, että puhuin sinun tapauksestasi, toivottavasti mahdollisimman yleisluontoisesti, uusimmassa jutussani. En tiedä, sanooko kukaan siihen mitään, mutta asia kiinnostaa minua.

    VastaaPoista
  8. Iines,
    kiitos. Laitoin jo toiseen kirjoitukseen linkin, joka vie juttuusi.

    Tämähän on aihe, joka koskee meitä kaikkia, jotka bloggaamme tai luemme blogeja.

    VastaaPoista
  9. Blogisisko on minusta hyvä nimimerkki ja olen koko bloggausaikani yhdistänyt sen ainoastaan Anna Amnelliin.
    :)

    VastaaPoista
  10. "Imitation is the highest form of flattery".:)

    VastaaPoista
  11. Olen poistanut kaikki vanhentuneet kommentit. Kyseistä blogia ei enää ole.

    VastaaPoista