maanantaina, kesäkuuta 13, 2011

Tuhoavatko crocs-sandaalit Helsingin kaupunkikuvan?



"kirkuvanväriset kumiläpyskät ovat kauhea näky" kirjoitti Hesarin toimittaja kesällä 2007.(Sami Sykkö: Kumisämpylälle kyytiä. HS/Sunnuntai 12.8.2007). Hän kutsui näitä mukavia kumisandaaleja "esteettiseksi harha-askeleeksi", joka pilaa kaupunkikuvan. Sitten siirtyikin tuo toimittaja päätoimittajaksi hienoon naistenlehteen, jossa hänen ei tarvitse kärsiä tavallisten tallustelijoiden arkimuodista.

Eilen englantilainen arkkitehtuurin asiantuntija Jonathan Clancey oli Hesarissa sitä mieltä, että Helsingin kaupunkikuvan rumentajina toimivat ennen kaikkea modernin suomalaisen arkkitehtuurin luomukset. (lue artikkeli ja kiinnostavat kommentit)

Crocs-sandaalit ovat vaatimaton tekijä tässä tuhoamisessa.Crocksit tuntuvat hyviltä jaloissa, ne pehmentävät sitä mielipahaa, mitä rumat talot herättävät. Laitettakoon arvot kohdallleen. Eli rakentakaa meille kauniita taloja ja antakaa meidän käyttää rauhassa mukavia kenkiä.

Lue lisää Crocs-sandaaleista. Klikkaa alla olevaa hakusanaa.

3 kommenttia:

  1. Kirjoitus on hyvä, samoin linkityksen teksti arkkitehtuurista. Ne herättävät ajatuksia: Helsingin vanhasta arkkitehtuurista pidän ja esittelen sitä aina hieman rintaa röyhistellen siihen ihastuneille turisteille! Tunnen olevani onnekas, kun olen saanut syntyä Helsinkiin. Helsinki on erilainen. Pelkkä sanakin herättää ulkomaalaisten korvissa positiivisuutta - kauniita rakennuksia, puistoja, merta. Sitä pitäisikin vaalia, että jatkossakin erottuisi joukosta positiivisesti.

    Crocs - siitä sanoisin, että voi kauhistuksen kanahäkki, minne ihmisen varpaat pitääkin piilottaa! Sellaisia en aio hankkia edes puutarhassa asteluun. Vapaa-aikaan ehkä ihan mukavat, mutta ei mielestäni kaupungin kaduille. Ei ainakaan sievän kesäasun seuraksi. Keski-Euroopan katuvilinässä niitä ei juuri huomaa. Niilläkin, jotka muuten kulkevat puolialastomina on kengät jalassa.

    Heleää Helluntaita!

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  2. Helsingissä ei ole vallalla kauneus ja tyylikkyys pukeutumisessa. Crocsit mahtuvat hyvin sekaan.

    Käytän yleensä mukavia kenkiä, ja niitä on vaikeaa löytää - naisille. Maraton-juoksijoiden lenkkarit ovat parhaiten pehmustettuja ja tuettuja. Miesmyyjä suositteli niitä minulle. Naismyyjä sanoi, että niillä voi vain juosta ja tarjosi kapeita ja kovia koppuroita kävelyyn.

    VastaaPoista
  3. Mie oon nähnyt, jotta immeiset tunkoot jalakoisa paljonnii pahemman näkösii kenkii kuin Crocsija, jos ne vuan on muotii;/

    Hyvälä maula ei sen assiin kansa oo mittään tekemistä---.

    VastaaPoista