tiistaina, marraskuuta 22, 2011

Optimistinen kirjailija


Optimistinen kirjailija, originally uploaded by Anna Amnell.


Ensimmäinen kirjani oli juuri ilmestynyt. Ostin tuon hameen Suomessa.

Tyttäreni skannaa paljon vanhoja valokuvia. Minusta tuntuu, että en ole edes nähnyt tätä kuvaa, joka tuo mieleeni sen valtavan optimismin, jolla palasin vähän yli 20 vuotta sitten Suomeen Kanadasta, aloin opettaa englantia ja kirjoittaa historiallisia romaaneja.

Olin kirjoittanut lehtijuttuja Kanadassa asuessanikin useamman vuoden ajan sekä sikäläiseen siirtolaislehteen että Suomeen. Vein nyt loppuun kirjoittamisen, jonka olin aloittanut jo Kanadassa, sain valmiiksi ensimmäisen historiallisen nuortenromaanini.

Ystäväni hämmästyivät, kun kirja oli kohdistettu lapsille. Mutta eihän se ollut ihme, sillä olinhan ollut vuosikaudet kotiäiti.

Kuvassa minulla on joulun värit ja Kanadan lipun värit. Olin tuon kuvan ottamisen aikaan kanadalainen, anoin Suomen kansalaisuuden takaisin heti Suomeen palattuani.

Olimme ajatelleet, että emme tule takaisin Suomeen asumaan, mutta suuret maailmanhistorialliset muutokset - Neuvostoliiton romahtaminen ja Itä-Euroopan vapautuminen - muuttivat suhtautumisemme Suomeen.

Sain kansalaisuuspaperin Mauno Koiviston allekirjoituksella varustettuna. En tiennyt silloin, että Koivisto oli samaa sukua kuin isoäitini.

4 kommenttia:

  1. Maailma on iloisia, onnellisia ihmeitä täynnä!

    Pienenä haaveilin pääseväni Kanadaan syömään vaahterasiirappia :D . Mutta nyt hieman isompana ja vanhempana tulen lentämään sinne melko usein. Vävyni ja tyttäreni tekevät muuttoa parhaillaan Torontoon.

    www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  2. Kanada ja koko Pohjois-Amerikka on kaunista. Teillä tulee olemaan paljon nähtävää.

    VastaaPoista
  3. Kuinka ihania ovatkaan jotkut muistot :)

    VastaaPoista
  4. Helmi-Maaria, ne loistavat kirkkaina kuin helmet.:)

    VastaaPoista