tiistaina, toukokuuta 31, 2011

Alkukirjainhaaste: Ke


Aurinkoinen loma, originally uploaded by Anna Amnell.
Mielessä kesäloma. Kesäunelmia Helsingin keskustan näyteikkunoista. Alkukirjainhaaste 27

On ollut pitkä päivä - tai vuorokausi. Olen laittanut uuden tietokoneen käyntiin, opetellut uuden systeemin. Facebookin en ole vielä päässyt.:) Vanhasta koneesta saamani sähköisku pani vauhtia uudistukseen.

Nettikiusaajat tuhlaavat aikaansa

Mikkipuhelin Photo: Anna Amnell

Mikki Puhelin Photo: Anna Amnell
Blogisisko ® : Olen saanut joitakin päiviä sitten Patentti- ja rekisterihallitukselta virallisen todistuksen rekisteröinnistä.

En ole suinkaan ainoa bloggaaja, joka on hankkinut bloginsa nimelle suojaa. Muualla maailmassa meitä on jo paljon, Suomessa ainakin muutamia.

Kannattaa rekisteröidä ajoissa, jotta mitään vahinkoa ei pääse tapahtumaan. Suurin osa bloggaajista on onneksi hyvin kohteliaita ja ystävällisiä ihmisiä ja kunnioittaa toisten bloggaajien henkistä omaisuutta - sitähän nämä blogit ovat. Joillakin on myös konkreettisia ideoita: reseptejä, blogipohjia, käsityömalleja ym.

Useimmille meistä blogit tuottavat iloa ja huvia. Niihin tallentuu muistoja, mietteitä ajan tapahtumista, ajatuksenvaihtoa blogiystävien kanssa.

Kuluneen kuukauden aikana olen saanut yllätyksekseni lisää pysyviä lukijoita kaikkiin blogeihini, varsinkin nukkekotiblogiin ja kirjallisuusblogeihin. Se on ollut hauskaa, vaikka en ole ehtinyt niihin kirjoittaa uutta asiaa. Blogit alkavat elää omaa elämäänsä.

Tästä blogista ovat vähentyneet tilapäiset Googlen kautta tulevat lukijat. He ovat hämmentyneitä siitä, että Googleen on ilmestynyt "Blogisisko", joka kirjoittelee outoja ja jonka blogi on lakkautettu häiriöiden vuoksi. Varsinkin englanninkieliset ovat ymmärtäneet Wordpressin syyt lakkauttamiseen.

Wordpressissä hetken oleillut henkilö oli hakenut blogistani joitakin sanontoja, joita hän jäljitteli, niin että monet lukijat hämmentyvät. Muutamat kanssakiusaajat ovat esittäneet asiattomia väitteitä.

Jos tulet usein tähän blogiin Googlen kautta, voit klikata tämä blogin nimen alla olevaa kohtaa, jossa sanotaan "lisää kohteesta Blogspot tms." Silloin tulevat esille vain tämän blogin kirjoitukset. Voit kirjoittaa hakuikkunaan myös tämän blogin osoitteen "blogisisko.blogspot.com".

Tästä tilanteesta on ollut eniten haittaa niille, jotka ovat hakeneet tästä blogista tietoa eri aloilta. Sen löytäminen on tullut vaikeammaksi. Sitä vartenhan tavaramerkkien rekisteröinti on otettu käyttöön: jotta saman tuotenimen käyttö ei aiheuttaisi sekaannusta!

Nettikiusaajat ovat tuhlanneet aikaansa minun kannaltani. Minulle ei ole ollut tästä blogista mitään taloudellista hyötyä. En etsi myöskään kansansuosiota. Suuret kävijämäärät ovat syntyneet itsestään, vähitellen. (Luonnollisesti voin myöhemmin käyttää tekstejäni muuallakin.)

Tämä on ollut tietenkin epämiellyttävää, mutta valitettavan tuttua Kiiltomadon ajoilta, jolloin esiintyi samanlaisia kiusaajia, pahempiakin.

Onneksi olen aikuinen ihminen. Lapsille ja nuorille nettikiusaajien kohteeksi joutuminen voi olla tuhoisaa.

Herätys, kiusaajat netissä ja muualla, keksikää parempaa tekemistä!

Ks nettikiusaaminen poliisin sivuilta

Klikkaa hakusanoja 'nettikiusaaminen', koulukiusaaminen'.

Fantastiset varjot


Aurinko paistoi illalla hetken niin, että muodostui noin kaunis kuvio kaapin kylkeen. Muutamassa minuutissa se oli kadonnut.

Tämä on ensimmäinen kuva, jonka laitoin Macin kautta ihan omalla yrityksellä. Näin se alkaa.

Sähköisku tietokoneesta


069, originally uploaded by Anna Amnell.
Sain tänään sähköiskun tietokoneestani. Se oli aikamoinen yllätys. Suljin varovasti koneen ja sanoin sille hyvästit.

Mieheni oli sitä mieltä, että oli parasta ostaa heti uusi tietokone. Onhan entinen koneeni ollut jo monta vuotta. Päädyimme Maciin, jota olen käyttänyt loma-aikana sukulaisemme luona. Mutta aloittaminen aivan uudella systeemillä on ollut aikamoista kakostelua.

Onneksi olin vaistollani ottanut kaiken talteen vanhasta koneesta - se oli käyttäytynyt niin oudosti jo pitkän aikaa.

Olen ihan tyytyväinen, kun olen osannut aloittaa tällä, päässyt pitkän yrittämisen jälkeen toiseen sähköposteistani, Flickriin ja vihdoin tänne Bloggeriinkin - vasta lähetettyäni kuvan Flickristä. Facebookissa pääsen vain vanhaan tiliini, joka jököttää siellä valmiina putkahtamaan esille. Pitäisi käydä poistamassa sieltä kuvat ja jutut - ne eivät haihdu, kun lopettaa tilin. Facebook -tilini (uusin)

Torstaina onkin kulunut kuusi vuotta siitä, kun aloitin bloggaamisen. Jos pääsen edelleen blogeihini, kirjoitan jotain juhlavampaa.

sunnuntaina, toukokuuta 29, 2011

Värikollaasi - pastellisävyjä



kaksi vaihtoehtoa, A ja B


Värikollaasit 37  Klikkaa kuvat suuremmiksi. Sävyt eivät ihan samat, kuin piti olla.:)

Kommentti: Kulttuurin myytit


On helppoa olla absolutisti, sillä alkoholijuomathan ovat todellisuudessa hirveän pahanmakuisia paitsi jotkut oikein kalliit valkoviinit. Pahanmakuisia ovat myös kahvi ja Coca Cola. Kahvi kuitenkin tuoksuu erittäin hyvälle, samoin tee, joka myös maistuu hyvälle.

Teoriassa käytän alkoholia, mutta käytännössä en. En pysty nielemään alkoholia enempää kuin  ruokalusikallisen, Coca Colaa en sitäkään vertaa, mikä oli vaihto-oppilasaikana amerikkalaisten koulutoverieni mielestä suorastaan loukkaavaa.
Kommentti Kemppisen blogiin

lauantaina, toukokuuta 28, 2011

Helsinkiläinen koira


a dog in Helsinki, originally uploaded by Anna Amnell.
raitsikkapysäkillä

Jos haluat lemmikkieläimen, hanki pieni koira tai kissa. Suuri koira kuluttaa luonnonvaroja yhtä paljon kuin lentomatkat ja citymaasturit. Hunden värre än stadsjeepen. HBL/Miljö 29.5.2011 (uudet nettisivut)

Robert Vale ja Brenda Vale esittivät jo vuonna 2009 kirjassaan, että ison koiran ekologinen jalanjälki on yhtä suuri kuin katumaasturin. Tästä keskustellaan taas kiihkeästi.

Photo Friday: 'Sundown'


Säteilevä Linnanmäki, originally uploaded by Anna Amnell.
Helsinki
sundown, auringonlasku, Linnanmäki

Kommentti: Meri voi olla vaarallinen

Meri voi yllättää. Olimme uimarannalla Kyproksella Kyrenian hevoskenkälahdessa. Istuin pienempien lasten kanssa rannalla, kun vanhin lapsista, 10-vuotias poikamme huusi, ettei hän pysty liikkumaan vedessä. 

Hän seisoi ehkä vyötäisiään myöten vedessä, siis matalassa vedessä. Juoksin hänen luokseen ja yritin vetää häntä pois. Samassa siihen ilmestyi joukko miehiä, jotka muodostivat ketjun ja vetivät minua kädestä. Yhdessä saimme pojan pois vedestä.

Se oli pelottava kokemus. Merivirta voi yllättää tuolla tavalla. Olimme olleet samalla paikalla uimassa monta kertaa. Paikalliset asukkaat nähtävästi tunsivat ilmiön, kun reagoivat niin nopeasti, ryntäsivät auttamaan.


Lisäys: Tämä tapahtui juuri ennen Kyproksen sotaa ja vallankumousta. Tuolloin Kyrenia oli idyllinen paikka. Lahti on nähtävästi muuttunut vilkkaaksi satamaksi kuvien mukaan.

Kaunis Helsinki Kasarmintori


Kasarmintori, originally uploaded by Brin d'Acier.
ilta-aurinko
Otettu Nokia E52-1:llä

Kaunis Helsinki Esplanadi


Esplanadi sunset, originally uploaded by Brin d'Acier.
Esplanadi sunset
Otettu  Nokia E52-1:llä

perjantaina, toukokuuta 27, 2011

Mukavaa viikonloppua


096
Töölönlahdella lauloi satakieli, ja pääskyset visersivät. On jälleen aika nauttia luonnosta ja ulkoilusta.

Tennispalatsi


Tennispalatsi, originally uploaded by Anna Amnell.

Helsinki

Musta poika natsi-Saksassa

Hackesche Höfe -luovuutta Berliinissä

Kuvassa Hackesche Höfe Berliinissä. Kuva: Anna Amnell

Ebony-lehden entisen päätoimittajan Hans-Jürgen Massaquoin muistelmateokseen "Destined to Witness: Growing Up Black in Nazi Germany" (1999)  perustuva TV:n minisarja oli niin kiinnostava, että etsin netistä tietoa siitä, millainen ihminen kasvoi Hans-Jürgenistä.

Massaquoin äiti oli saksalainen sairaanhoitaja ja isä liberialainen opiskelija.  Isoisä oli entinen heimokuningas  Momulu IV,  Liberian pääkonsuli, joka eli ylellistä elämää Hampurissa. Isä toimi myöhemmin liikemiehenä, palasi Afrikkaan jättäen 4-vuotiaan lapsensa ja tämän äidin  Saksaan.

Massaquoi toimi Saksassa muusikkona ja tulkkina, kävi Liberiassa mutta ei viihtynyt siellä. Hän muutti sodan jälkeen Yhdysvaltoihin, oli Korean sodassa ja opiskeli journalismia yliopistossa Illinoisissa.  Hän oli 40 vuotta Ebony-lehden päätoimittaja.  Floridassa eläkevuosiaan viettävä Massaquoi (synt. 1926) katsoo edelleen olevansa saksalainen, ja hänen poikansa puhuvat saksaa.

Massaquoin muistelmateosta on käytetty Saksassa jopa oppikirjana. Se on ainoa mustan ihmisen näkökulmasta kerrottu muistelma natsiajan Saksasta.

(Etsi Googlella kuvat Massaquoista.)

Modermia arkkitehtuuria 2


028 Kamppi, originally uploaded by Anna Amnell.

Kamppi

Modernia arkkitehtuuria


Kamppi, originally uploaded by Anna Amnell.
Kamppi

torstaina, toukokuuta 26, 2011

Tee valvottaa

Tea for two

Pidän kovasti teestä. Juon sitä maidon kanssa. Viime aikoina tee on alkanut valvottaa. Olen juonut jo pitkään "kakkosteetä", käyttänyt pussia, josta on jo laitettu yksi teekupillinen. Nyt sekin valvottaa.

Eilen illalla oli hyvin viileää illalla. Olimme iltakävelyllä ja menimme kahvilaan lämmittelemään ja juomaan teetä. Kotona vielä toinen kupillinen. Olin pirteä melkein kahteen asti.

Kuvassa teetarjoilu Zagrebissa Hotel Esplanadessa, jossa asui aikoinaan muun muass Agatha Christie matkustaessaan Idän pikajunalla Mesopotamiaan, jossa hänen arkeologimiehensä oli kaivauksilla.

Lue kakkostee-tapauksesta. Klikkaa alla olevaa hakusanaa.:)

Kirjakauppa ja kahvila


Books and cafe, originally uploaded by Anna Amnell.
Olimme tavanomaisella iltakävelyllä, mutta tuli kylmä. Helsingin pieni pyrähdys kesään oli ohi, ja kosteus ja kylmä merituuli hallitsivat kaupunkia.

Tuollaisessa tilanteessa pakemme ensimmäiseksi kirjakauppaan. Sitten ostettujen kirja-aarteiden kanssa kahvilaan juomaan teetä ja tutkimaan kirjoja.

Ja mitä onkaan noissa kirjoissa? Huumoria ja historiaa.
Elisabet Aho: Sisar. Kirja-arvostelu Keskisuomalaisessa,

Aurinkoinen loma


Aurinkoinen loma, originally uploaded by Anna Amnell.

Iltakävelyn satoa: iloiset värit.

keskiviikkona, toukokuuta 25, 2011

Haaste 26: RA

Sinebrychoff gate

Alkukirjainhaaste 26. Kirjainyhdistelmällä RA alkava sana on 'rautaportti'. Sinebrychoffin museon rautaportti. Klikkaa kuvaa ja katso sitä suurempana. The iron gate of Sinebrychoff Museum, Helsinki.

Kiitos lukijat ja kirjastonhoitajat!

Ruusuteekannu

Kirjallisuuden alan tekijänoikeusjärjestö Sanasto on tilittänyt  jälleen kirjailijoille, kääntäjille ja toimittajille korvauksia teosten lainaamisesta yleisistä kirjastoista. Muihin Pohjoismaihin nähden Suomi jakaa näitä korvauksia vähän, vain  1,25 miljoonaa euroa, joka jaetaan noin 2000:lle. Kustakin lainauskerrasta kertyy kirjailijalle vain muutama sentti.

Käy kirjastossa, muuta sentit miljooniksi, joilla kirjallisuutta tuetaan.

Aloin kirjoittaa kaunokirjallisuutta vasta keski-iässä ja kirjoitin opetustyön ohella. Late bloomer -ongelma. Suuritöisten kirjojen kirjoittaminen käy lisäksi yhä epätaloudellisemmaksi, kun menee vuosia aineiston hankkimiseenkin. Pitää ruveta kirjoittamaan siitä, mistä jo tietää -kirjoittamisenoppaiden neuvoja hiukan muunnellen.:)
Minulta on ilmestynyt vasta kuusi kirjaa. Korvaus ei ole suuren suuri, mutta se piristää. Jos kirjastossasi ei ole kirjojani, kerro, että kahta viimeisintä kirjaa on vielä nettikaupoissa ja kustantajallakin edullisesti saatavissa.

Kiitos jälleen, lukijat ja kirjastonhoitajat!

Lisäys: Muistoksi tästä toisesta kerrasta, jolloin näitä korvauksia on jaettu, ostin yllä olevan teekannun. Se on Viktoria ja Albert -Museon tuotantoa ja sopii hyvin varsinkin Aurora-sarjaan, joka kertoo 1900-luvun alusta, Viktorian pojan Edwardin ajasta.

Kaupungin rauhaa Töölönlahdella


085, originally uploaded by Anna Amnell.

Jospa edes jotain tästä kauneudesta säilyisi muutoksissakin. Otan paljon kuvia, jotta edes ne ovat jäljellä.

tiistaina, toukokuuta 24, 2011

Entä jos kuuntelisimme perussuomalaisiakin`?

Gerberameri

Kommentti Ikkunaiineksen blogissa:

Emme voi mitään sille tosiasialle, että perussuomalaisten menestys on kansan reaktio joihinkin asioihin. Pitäisikö tavallisia kansalaisia informoida paremmin, pitäisikö heitä jopa kuunnella, ennen kuin asiat menevät liian pitkälle?

Kun samat ihmiset ovat maata johtamassa vuosikymmenestä toiseen, toiset meistä ovat siitä vain hyvillään, toiset nukahtavat, mutta kolmannet suuttuvat. Niin on käynyt.

Olen asunut suuren osan elämästäni monikulttuurisessa maassa pakolaisten ja siirtolaisten joukossa yhtenä heistä. Se on minusta hyvä ja oikea tapa elää. Kannatan sitä.

Mutta siinä pitää olla järkeä ja suhteellisuudentajua molemmin puolin, maan aikaisempien asukkaiden ja uusien tulokkaiden välillä. Jos niitä ei ole, "kansa" hermostuu. Niin on käynyt Suomessa. Syyllisiä eivät ole maahanmuuttajat, vaan ne suomalaiset, jotka eivät tajua realiteetteja. Sekin on eräs rasismin laji. Siinä kalastellaan ääniä maahanmuuttajien varjolla. He joutuvat kärsimään eniten kaikista tyhmistä ja naiiveista ratkaisuista.

Perussuomalaiset oppivat nyt, miten olla eduskunnassa, miten asioita käsitellään. Heistä tulee vähitelleen "salonkikelpoisia".

Mutta opimmeko me muut mitään? Näen vain perussuomalaisten pilkkaamista. Se on todellakin tyhmää, eikä sillä ole hyvä vaikutus. Eikö voitaisi olla järkeviä kummallakin puolella? Kuulolaitteet korviin, jotta kuulisimme toinen toistemme viestit.:)

lisäys:
Meillä ei ole nälänhätää, kulkutautiepidemiaa tai muuta katastrofia. On vain sellainen tilanne, että entistä suurempi osa kansasta haluaa osallistua asioiden käsittelyyn.

Blogi puutarhana

Kukkakaupassa  - Flower shop

Minulla ei ole ollut koskaan kesämökkiä. Emme aikoinaan hankkineet sitä, kun sekä tyttäreni että minä olemme hyvin allergisia hyönteisten pistoille, tyttäreni pikkulapsesta saakka. Lasten pieninä ollessa saimme olla kesäsin pari viikkoa sukulaisten kesämökillä, ja pienille lapsille se aika oli riittävän pitkä. He sanovatkin: Olihan meillä kesämökki.

Kanadassa asuimme ensimmäiset neljä vuotta taloissa, joissa oli puutarha. Ensimmäistä niistä laitoin kuntoon, ja löysin sieltä ihmeitä. Kauan sitten puutarhaa oli hoitanut Suomessa puutarhaneuvojan koulutuksen saanut nainen. Hänen työnsä jälkiä näkyi: eksoottisen värisiä tulppaaneja putkahti esiin yllättävistä paikoista, löytyi jälkiä kivikkopuutarhasta, jonka sain elvytettyä. Villiviinit oli revitty pois talon ympäriltä juuri ennen meidän tuloamme ja koottu läjäksi autotallin taakse. Kannoin juurakoita takaisin ja ripustin niitä sopiville paikoille. Istutin pajuja aidaksi toiselle puolelle pihaamme, sillä viereinen talo oli rappiolla kuten toisellakin puolella oleva. Google-kuvista olen nähnyt, että pajut ovat kasvaneet komeiksi!

Ystäväperhe toi meille ratsastuskoululta ison lastin hevosenlantaa tuliaisiksi, ruusut ja muut kukat rehottivat. Pohjakerroksessa oli pyykipesukone ja -kuivaaja, jonka kosteus oli johdettu ulos putkea myöten. Istutin ulostuloaukon viereen muun muassa gladioluksia, ja ne alkoivat kukkia aikaisin. Kasvatin vaaleanpunaisia gladioluksia, jotta pinkkiin ihastunut pieni tyttäremme saisi niitä huoneeseensa.

Tiinakirsikkapuussa1

Tiina Toronton rappeutuneen puutarhan kirsikkapuussa

Muutimme pikkukaupungista Torontoon, ja vuokrattuun paritalon puolikkaaseen kuului rehevä, mutta täysin ränsistynyt puutarha, josta olenkin kertonut tässä blogissa muun muassa kirjoituksissa Puunvihaajat ja Pesukarhu päärynäpuussa. Kissat rakastivat päärynäpuuta yhtä paljon kuin pesukarhut.

Seuraavat viisi vuotta asuimme pienkerrostalossa, joka oli lähellä metropysäkkiä - halusimme asua lähellä julkista liikennettä ja asunnossa, jossa ei ole ollut kokolattiamattoja ja kuumailmalämmitystä. Talon takana oli hyvin hoidettu nurmikko, keskellä pihaa kasvoi puu, jonka oksien varjoon ripustin kesäisin joulukaktuksen ja pidin sitä siellä pitkälle syksyyn. Talon edessä kasvoi koristeomenapuu, ja portaien vieressä olevaan laajaan sementtilaatikkoon istutin suuren joukon ahkeraa liisaa. Se viihtyi talon varjossa niin hyvin, että joskus ohikulkijat pysähtyivät ihmettelemään kukkien suuruutta. Laitoin nuo kukat ne muistoksi Euroopasta ja etenkin Pariisista, jossa niitä kasvaa paljon Luxembourgin puistossa. Niitä kasvoi katujen varsilla Torontossakin, kuten seuraavasta kuvasta näkee.


Hyvin tärkeäksi muodostui meille kotimme lähellä oleva laakso. Juuri Torontolle ominaisten rotkojen ansiosta tutustuimme hyvin Kanadan ja erityisesti Toronton alueen luontoon, sen kuuman ja rehevään kesään.  Kuuma kesä Torontossa)


Lehmukseni

Muuutimme Suomeen ja asuimme 20 vuotta kerrostalon kuudennessa kerroksessa. Ei ollut omaa parveketta, mutta ikkunoista näkyi Johanneksen puisto. Koin sen puutarhanani, jonka lehmuksiin rakastuin. Orkideat viihtyivät erinomaisesti pohjoisenpuoleisillä ikkunoilla. Amaryllikset puhkesivat kukkaan yhä uudestaan, sillä pidin niitä talvella keittiöneteisen ikkunalaudoilla viikleässä.Yhteen aikaan minulla oli 60 ruukkukasvia, ja vanhimmalla lapsella omassa huoneessaan melkein yhtä laaja kaktuskokoelma. Suurin osa tämän blogin kukkakuvista- ja kirjoituksista on tuon asunnon ajalta.



Eräs lempikirjoistani puutarhanhoidosta

Täällä uudessa asunnossa kaikki on kokeiluvaiheessa, kukkien kasvatuskin. En saa kukkia menestymään täällä. Olen tainnut tulla todelliseksi nojatuolipuutarhuriksi, jolle puutarhanhoitoa ovat kirjat ja kukkakaupasta ostetut ruukku- ja leikkokukat. Muistona ajoilta, jolloin hoidin puutarhaa ovat ryppyiset kädet ja iso joukko puutarhanhoitokirjoja. Niistä pitäisi kirjoittaa joskus oikein perusteeelinen luettelo. Olen jo antanut osan puutarhakirjoista tyttärelleni.

Luettelo luontoaiheista blogikirjoituksistani



Kevään tulo innosti kokoamaan luettelon luontoaiheisista blogikirjoituksista, osa niistä entisiä lehtijuttujani. Luontojuttujen aiheina muuiden muassa pesukarhu, korppikotkakilpikonna, magnolia, puutarhakirjat, puunvihaajia ja puunhalaajia, eläintenoikeudet, sokerivaahterat.

Blogien osoitteiden muuttuessa linkit ovat vanhentuneet. Yleissääntönä on, että vanhoja lehtijuttujani (valikoima, linkit ja blogiin kirjoitetut) löytyy eniten Kotisivublogista, johon on liitetty myös entinen Kirjoituslipasto-blogi.  Lisäksi luontoaiheisia kirjoituksia on tässä blogissa. Katso hakusanat, joita on blogin pohjassa. Niitä on paljon! Myös nämä:



Aamu Amerikan maaseudulla. Kun klikkaat kuvaani, näet sen suurena.

Puutarha taskussa (kirjoja)

Sokerivaahterametsässä tuoksuu savulle ja siirapille. (Kotisivublogissa, johon olen yhdistänyt myös Kirjoituslipaston vuonna 2008)

Muita löydät tästä blogista ja muista blogeistani hakusanojen avulla. Aurora -blogissa on kirjoitusnäytteitä myös luonnosta, sillä Kanadan luonto, etenkin Toronton laaksot ovat keskeisiä Aurora-kirjoissa. (Aurora ja Pietarin serkut kuvaa Helsinkiä 1900-luvun alussa.)

maanantaina, toukokuuta 23, 2011

Värikollaasit

Kuvia Shanghaista


Pudong new area, Shanghai, originally uploaded by Brin d'Acier.
täällä on kokonainen kansio kuvia Shanghaista. Kuvat: Matti Amnell (Jr) Shanghai-kuvat
Kahden viikon työmatkan vapaahetkinä otettuja kuvia lisätään vielä kansioon.

Smoggy Shanghai


Smoggy Shanghai, originally uploaded by Brin d'Acier.
Shanghai saasteisena päivänä. Luonnos: Matti Amnell
Lisää luonnoksia tulee myös Kiinasta Mille Croquis/Tuhansia tuherruksia -blogiin

Vanhan vaikutusta uudessa arkkitehtuurissa


Shanghai_20110513_197, originally uploaded by Brin d'Acier.

Shanghai

Uutta kiinalaista arkkitehtuuria


Shanghai_20110509_199, originally uploaded by Brin d'Acier.

Shanghai_20110509_199

Photo Friday - 'many'

Hietalahti flea market

Travelling with a dog


Travelling with a dog, originally uploaded by Anna Amnell.

Turistina Helsingissä.

Kevät kaunistaa Oopperatalon


The Opera House in May, originally uploaded by Anna Amnell.

Ei enää varaston näköinen.

Töölönlahti turistien suosima


055, originally uploaded by Anna Amnell.

Töölönlahden luonnonmukainen, jopa maalaismainen ympäristö viehättää turisteja. Heitä näkee siellä joka päivä.

lauantaina, toukokuuta 21, 2011

Blogisisko ® info


Minulla ei ole 'Blogisisko'-blogia Wordpressissä eikä ole ollutkaan.:) Sen blogin perusti tuntematon henkilö itselleen, ja se on poistettu Wordpressistä. Sen poistaa pian myös 'Blogilista.fi'. Googlessa se tulee kummittelemaan vielä jonkin aikaa. Valitan sekaannusta.

Tuon blogin perustaja havainnollistaa kuitenkin erinomaisesti syytä, jonka vuoksi olen alkujaan halunnut rekisteröidä blogini nimen ja nimimerkkini. Näyttää siltä, että tämä järjestely suojaa bloggaajaa paremmin kuin pelkkä nimimerkin tai blogin nimen vakiintunut käyttö, minkä pitäisi riittää hyvien tapojen ja lain mukaan sekä Suomessa että esimerkiksi Yhdysvalloissa. Mutta ei näytä riittävän aina Suomessa.


Toivon, että kyseisen blogin aloittaja ja käyttäjä löytää itselleen rakentavampaa tekemistä. Toivon myös, että hän löytää oman paikkansa blogimaailmassa omana itsenään. Toivon hänelle kaikkea hyvää elämässä. Tämän episodin voimme unohtaa.:)


Koska kirjoitan lapsille, en halua myöskään, että blogiani tai sen nimeä käytetään johonkin toimintaan ilman lupaani, ei ainakaan Suomessa, muita maita on mahdoton valvoa. Uskon, että muutkin ajattelevat samalla tavalla. Kuviahan voi käyttää siteeraamisoikeudella. Monet pyytävät lupaa tai ilmoittavat, että ovat ottaneet kuvan käyttöönsä. Monet ovat pyytäneet lupaa lainata tekstejä. Kannattaa lukea professori Kemppisen blogista tekstin lainaamisesta, kuvien käytöstä, copyrightista ym, sillä hän on asiantuntija.

Blogisisko ®
Päivitetty 1/2015

Blogisisko is a registered trademark 251938.
rekisterinumero 251938
sekä 'Blogisisko' että 'blogisisko'
Huom haku muuttunut!
Kirjoita kohtaan haku 'Blogisisko'/'blogisisko' tai 251938
http://epalvelut.prh.fi/web/tietopalvelu/haku

En ole voinut kommentoida pitkään aikaan 'Blogisisko'-nimellä, sillä nimimerkkini alkoi esiintyä muiden käytössä. Sen tähden olen väärinkäsitysten välttämiseksi jo jonkin aikaa välttänyt kokonaan kommentoimista tai kommentoinut koko nimelläni Anna Amnell (Anna-nimisiä on muitakin) tai yhdistelmällä 'Blogisisko' ja Anna Amnell. Toivon, että tilanne rauhoittuu ja palaa normaaliksi.

Hauskaa viikonloppua!

P.S. Olen huomannut, Google kääntäjä jättää yleensä yksinkertaisten lainausmerkkien sisällä olevat nimet kääntämättä. Kokeilkaa.

Lisäys: Bloggaajat voivat toimia myös yhdessä. Sellainenhan on hauskaa. 

Iltakävelyllä näkee kaikenlaista


Juhlavaa, originally uploaded by Anna Amnell.
Kaupungilla oli ranskalaisia turisteja - ja me kaksi, joille kävely on addiktio. Illalla kaupunki on kauneimmillaan.

Orange


oranssi kaupunki, originally uploaded by Anna Amnell.

kaupunki illalla myöhään

perjantaina, toukokuuta 20, 2011

Maahanmuuttaja kuin liimasalko


Pakinaperjantain aiheena oli "liimasalko, joka houkuttelee luokseen, tarttumaan kiinni". Muinaistulokas
Kuva: Wikipedia


Shanghai 2


Jing-temppeli, 1200-luku, jälleenrakennettu ainakin kerran 1800-luvulla. Toiminut kulttuurivallankumouksen aikana muovitehtaana. Restauroitu. Kuva: Matti Amnell (Jr). Klikkaa kuvaa suuremmaksi, niin näet miten hienossa kunnossa temppeli on.

Helsinki - Raitiotievaunu

a tram in Helsinki

Illalla ei ole ruuhkaa.
Nykyiset raitsikat lienevät italialaista mallia. Helsinkiin ollaan hankkimassa uudet tänä vuonna.

Onko blogi tavallisen kansalaisen äänitorvi? Kommentti

Vanha tuttu "Pinserin lista" vuodelta 2005 näkyy netissä: Pinserin listalla ruuhkaa Sieltä löytyi tämäkin kommenttini ajalta, jolloin olin pitänyt blogia vasta kolme kuukautta. Kuva liittyy pari viikkoa aikaisempaan kirjoitukseeni. Tein kuvan leikkaamalla ja liimaamalla. Pohjana kuva, joka on eräässä lukuisista Doverin kirjoista - käytin niitä jo Kanadassa kirjoittaessani lehtijuttuja sikäläiseen lehteen.
Pinserin blogissa:
Blogisisko says:
28.09.2005 at 20:09
Hyvät ystävät,
esimerkiksi minulla ei ole aavistustakaan edes siitä, mitä tämä “RSS-feedi” tarkoittaa. Kuitenkin olen pitänyt tai ollut pitävinäni blogia jo kohta neljä kuukautta. Mittari kertoo, että lukijamääräni kasvaa koko ajan.
Minulla on ollut sellainen käsitys, että blogin tulisi olla tavallisen kansalaisen äänitorvi. Siksi blogin pitämisen täytyisi olla mahdollisimman yksinkertaista, kuten Sinä, Sami, jo sanoitkin.
Muussa tapauksessa blogeja pitäisivät vain tietotekniikan harrastajat ja asiantuntijat tai niin varakkaat ihmiset, että heillä on mahdollisuuus teettää “täydellinen blogi”, jota he täyttävät. Se ei antaisi oikeaa kuvaa ihmisten mielipiteistä.
Blogin pitämisen tulisi olla vielä yksinkertaisempaa kuin mitä se on nyt. Kaikilla ei ole aikaa, mahdollisuutta eikä halua uurastaa bloginsa parissa iltakaudet.

Ystävällisin terveisin Pirkko/Blogisisko

Ja toinen kommenttini, kiitos kommentoijalle, joka kertoi mitä RSS-feedi on:


Janne,
kiitos neuvosta. Olen siis vain kovasti kiitollinen kaikille maailman nörteille.
Mutta blogeja saa parantaa vieläkin, sillä meitä tietotekniikan Forrest Gumpeja on miljoonittain. Ja kaikki me haluamme kertoa mielipiteemme niin kuin Forrest siellä puistonpenkillä.:)
Pirkko


Blogisisko-blogin silloinen osoite vie nykyiseen kotisivublogiini, jonka osoitteessa on amnellannna. Käytän vielä silloin kommentoidessani etunimeäni Pirkko, jota käyttävät edelleen ystäväni ja sukulaiseni.

Monilla bloggaajilla on ollut sama osoite blogissaan alusta asti. Kun bloggaajien määrä alkoi kasvaa, tuli vuoroin Vuodatukseen vuoroin Bloggeriin ongelmia. Minä olin niitä kärsimättömiä, jotka tilapäisten ongelmien vuoksi siirsivät bloginsa toiseen osoitteseen. Monelle syntyi sama blogi sekä Bloggeriin että Vuodatukseen. Lopetin monia blogeja. Muistelen haikeana mm Bloggerissa ollutta käsityöblogiani, jonka siirsin Vuodatukseen, kun Bloggeriin ei saanut vielä kategorioita. Monien blogien avulla yritin oppia bloggaamista, ja se oppiminen jatkuu edelleen.

Bloggaamisessa on tapahtunut niin paljon muutoksia, että vuosi 2005 tuntuu nostalgiselta kaukaiselta ajalta.