maanantaina, tammikuuta 30, 2012

Työväelle presidentti

002

Ei ole ihme, että Saulia sanotaan "työväen presidentiksi".  Tunnen myötätuntoa. Hän ei ole päässyt helpolla. Olen ollut myös itse koulu-ja opiskeluajan monenlaisisssa töissä.

Niinistön työhistoriaa:
- juurikkaan harvennuksessa 12–16-vuotiaana
- metallitehtaalla levynleikkaajana ja nosturinkuljettajana
- myyjänä leluosastolla
- uittotöissä
- jakeluauton kuljettajana
- pikimiehenä rakennuksella
- satamassa satunnaistöissä
- varastomiehenä
- viemärityömaalla sekatöissä
- lihanjalostamon pakkaamossa
- panimossa apumiehenä
- Alkon myyjänä
- henkikirjoittajan viransijaisena
- kesänimismiehenä
- nimismiehenä
- notaarina jne.

Lähde: PAM 1/2012

Ja tässä Haaviston työhistoriaa:
- pullakuski
- tiskaaja
- lehtiavustaja
- kesätoimittaja
- kolumnisti
- vaihtoehtolehtien kustantaja
Lähde: PAM 1/2012

via Taloussanomat


Onko presidenttiehdokas tehnyt koskaan oikeita töitä?


"Sauli Niinistön vaalilause 'Suomella töissä' saa lihaa luun ympärille, kun Palvelualojen ammattiliiton lehti Pam - Palvelun ammattilaiset kysyy, onko ehdokas tehnyt koskaan oikeita töitä."

4 kommenttia:

  1. Kuka pesee pyykit ja lattiat kotona?

    VastaaPoista
  2. Haastattelussa Niinistö sanoi, että kotityöt jaetaan heillä kahtia normaaliaikoina. Hän sanoi laittavansa ehkä useammin pyykkiä koneeseen, mutta Jenni saattaa ottaa ne pois.

    Sekä Sauli että Pekka sanoivat vaaliväittelyn aikana olevansa "sukkien hävittäjiä", eivät osaa lajitella varsinkaan mustia sukkia.

    Jenni Haukio kertoo, että heillä ei ole "edes" siivojaa, joten he tekevät siivoamisenkin yhdessä. Niinistö kertoi juuri äskettäin tehneensä lumitöitä pihalla. Niinistö & Haukio eivät ole "joutilasta yläluokkaa", vaan enemmänkin ahkeraa keskiluokkaa.

    Haaviston puoliso Antonio sanoo laittavansa yleensä ruokaa, ja Pekan olevan 'peruskokki', mitä hän lienee sillä tarkoittanut. Hän kertoo, että Pekka korjailee autoja ja siivoaa hyvin autotallin. Kiinnostava harrastus tuo autojen kerääminen, Vihreälle.

    Suomessa on yleensäkin hyvin vähän niin rikkaita ihmisiä kuin esimerkiksi Ruotsissa ja Englannissa, jossa on paljon enemmän palveluskuntaa. Täällä kaikki tekevät kotitöitä, ihan liikaakin ja ylirasittavat itsensä.

    Ostoksilla näkee eniten miehiä. Minäkin eksyn ruokakaupassa, sillä mieheni tekee ruokaostokset (ja siivoaa).

    Minusta monet ovat ylirasittuneita juuri sen vuoksi, kun eivät ilkeä palkata edes siivoojaa. Arvostan kotiapulaisten ammattia. Uskon, että sen arvostus nousee taas kuten on käynyt keittäjille (kokeille) ja nyt kampaajillekin Antonio Floresin ilmestyttyä julkisuuteen.

    Tein koululaisena ja opiskelijana kaikenlaisia töitä ja olen ollut vuosia kotiäiti, joka on samalla siivooja, keittäjä, lastenhoitaja ym. Mieheni oli useita vuosia koti-isä.

    VastaaPoista
  3. P.S. Olen niin "vihreä" (mutta en Vihreä), että meillä ei ole ollut koskaan Suomessa autoa. Minusta vanhat autot autoilun historian alkuajoilta ovat kiinnostavan näköisiä, kuvaan niitä mielelläni.

    Minusta kaupunkilainen ei tarvitse autoa. Taksia voi käyttää, kun auto on tarpeen. Se tulee halvaksi. Eri asia on niillä, joilla on huvila. Mutta esimerkiksi Kati ja Jari Tervo luopuivat autosta, vaikka heillä on huvila.

    Luontoaiheet ovat nykyään enimmäkseen toisessa blogissani, jonka nimi on Nojatuolipuutarhuri.
    http://amnellannaphoto.blogspot.com/

    VastaaPoista
  4. niin, jos ei ole ajokorttia ja asuu keskellä kaupunkia... eihän silloin autoa tartte. Mieheni pyöräilee koko talven, saksofoni kärryssä polkupyörän perässä.


    P.S,
    Jennillä paljon isompi työ kun "ottaa pyykit pois"...

    VastaaPoista