maanantaina, joulukuuta 31, 2012

Mustavalkomaanantai: omakuva



Mustavalkomaanantai : 144 omakuva
Koska kuvan ei tarvitsekaan olla itse otettu, vaihdoin sen lapsuudenkuvaan.
Värikästä uutta vuotta 2013!

Iloa ja onnea vuodelle 2013!

Kiitos lukijat ja kanssabloggaajat!

Suostuimmat kuvat


Tässä on kaikkein eniten katsottuja kuviani Flickristä. Voi nähdä, että suosituimpia ovat olleet nukkekotikuvat, joita otin paljon alkuaikoina, jolloin kalustin muutaman nukkekodin.  Kaikkein suosituin on kuitenkin kuva kansallispukuisesta ryhmästä, jonka kuvasin eräänä kesäpäivänä Sokoksen edessä raitiovaunupysäkillä (12000+ views). Otin heistä vain kaksi kuvaa, molemmat ovat näiden suosittujen joukossa jostain syystä. 

 Jos osallistuu ryhmiin ja kiertää katsomassa ja kommentoimassa muiden kuvia, voi saada Flickrissä valtavia katsojalukuja. En ole ehtinyt koskaan kiertää katsomassa muuta kuin aivan muutamien henkilöiden kuvia. Silloin tällöin voi koota itselleen suosikkikuvia, ja kokoan niitä nykyään suuremman määärän kerrallaan ryhmäksi jostakin aiheesta.

Klikkaa kuva suuremmaksi !

Muutama Helsinki-kuva, joulupukkikuva ja Nestor-kissan kuva mahtuu 60:n  suosituimman joukkoon. Ja appeni auto, jonka kuva on perhealbumista. Se on toiseksi suosituin (10000+ views). Muut kuvat ovatkin sitten vain sadoissa.
Ihan eri asia on sitten se, mitkä ovat omia suosikkejani omien kuvieni joukosta ja mitkä ovat parhaita.
Nämä kuvat ovat hyvin pieniä, sillä olen siirtänyt ne suoraan Flickrin tilastosta ja tehnyt niistä kollaasin Collageltin avulla. Kollaasin saa klikkaamalla vähän suuremmaksi. Kuvat ovat tämänpäiväisen tilaston mukaisessa suosituimmuusjärjestyksessä. Vasemmalta oikealle, rivi kerrallaan.

sunnuntaina, joulukuuta 30, 2012

Valkoinen orkidea

Valkoinen orkidea by Anna Amnell
Valkoinen orkidea, a photo by Anna Amnell on Flickr.
ostettu 5.11. 2012, kohta kaksi kuukautta kukassa.
9.2. nyt jo kolme kuukautta

Värikollaasi: golden glow

golden honey by Anna Amnell
golden honey, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Värikollaasi 107 'golden glow'  ja Samaa sävyä 'Prahan enkelit ja kerubijoulukortti'
katso
Sama kollaasi suurena


Prahan enkelit

IMG_4816 by Pink Lady on the Loose!
IMG_4816, a photo by Pink Lady on the Loose! on Flickr.
Jouluenkeli . Kuva: Mimi Amnell
Sama kuva suurena

Jouluenkeli on rauhan ja ilon enkeli.
Alinna on Värikollaasin extra: kerubijoulukortti


IMG_9961

Hyvän ja pahan välinen taistelu. Enkeli taistelee paholaista vastaan. (Mahdollisesti arkkienkeli Mikael.)
Pyhän Wenceslaksen katedraali, Praha. Kuva: Anna Amnell

Ja seuraavaksi Värikollaasin joulun extrahaaste: Kerubijoulukortti
Nämä lienevät enkelien lastentarhalaisia.:)

Prague Little angels

Pikkuenkelit Pyhän Yrjön Basilikassa Prahassa.
Katso sama kollaasi suurena

lauantaina, joulukuuta 29, 2012

Sumu

Sumu


Sumua


Sumu, a photo by Anna Amnell on Flickr. (linkissä 'sumu' koko kuva)
Helsinki

Sanomalehti synkentää päivän


Kun heräsin tänä aamuna, tunsin oloni erinomaiseksi. Kuume oli poissa, samoin vatsakipu, muutaman päivän vaivannut raju tauti oli lähtenyt. Menin olohuoneeseen, hain sanomalehden ja sytytin päivänvalolampun, jonka valossa luen lehden. Sanomalehden lukeminen oli virhe.

Iloinen mieli ja hyvä olo olivat hetkessä poissa, sillä sanomalehti kaatoi niskaani kaikki maailman murheet: raiskauksia, murhia, talousvaikeuksia jne jne. Ne olivat lisäksi kaikki sellaisia asioita, joille en voi yhtään mitään. Tajusin, että minun oli täysin hyödytöntä pilata päiväni näillä asioilla. Suomen sisäpolitiikkakin tulee toimeen ilman minua, sillä olen tehnyt kansalaisvelvollisuuteni, äänestänyt kaikissa vaaleissa henkilöitä, joiden tiedän hoitavan tehtävänsä niin hyvin kuin on mahdollista.

Tiedän, että C. S. Lewis ei tuhlannut aikaansa sanomalehtien lukemiseen. Wittgenstein väheksyi samoin  sanomalehtiä ja sanoi lukevansa lehtien kertomista tapahtumista kymmenen vuoden kuluttua tietosanakirjasta, jossa kerrotaan vain olennainen. Kumpikin sai aikaan paljon.

Hulluina vuosikymmeninä meille ei tullut sanomalehtiä eikä meillä ollut televisiota. Ihmekös meillä oli niin hauskaa ja ehdimme lukea paljon kirjoja, tehdä töitä, opiskella, olla lasten ja ystävien kanssa, ulkoilla, opettaa lapset uimaan, hiihtämään, käydä heidän kanssaan museoissa ja taidenäyttelyissä.

Toisaalta - on ollut pitkiäkin aikoja, jolloin olen lukenut useita sanomalehtiä rinnakkain. Se oli siihen aikaan, kun meille ostettiin työn vuoksi Financial Times, Sunday Times ja International Herald Tribune. Pidin eniten Financial Times -lehden kirjallisuusarvosteluista ja sunnuntainumerosta.

Vaikka Hesarissa on monia hyvin lahjakkaita toimittajia, sen täytyy nähtävästi pitää lehden taso massaan menevänä, ja lisäksi kirjallisuuden asema ei ole vielä Suomessa vapautunut poliittisesta painolastistaan, jota sille kertyi suomettumisen aikoina. Ehkä samasta syystä kirjallisuustoimittajia on liian vähän, mikä on suuri vahinko Suomelle ja varsin suomelle. Tilasimme pitkään myös HBL:n, mutta sitten se muuttui liian paljon Hesarin kaltaiseksi.


perjantaina, joulukuuta 28, 2012

Joululahjoja

Joululahjoja by Anna Amnell
Joululahjoja, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Joulukukka Kanadan sukulaisilta. Taustalla sukulaisen Indonesiasta ostama joulahjatuliainen, kesämekko.


IMG_8283






IMG_8313

Sitten vaan Agatha Christien kanssa Matkalle maailman ympäri.

IMG_8318

Tukea myös kotiäideille ja koti-isille

Children and reading

Kommentti

Totuus löytyy kyllä "kaurapuurosta" ja kotiäitiydestä/koti-isyydestä ainakin silloin, kun lapset ovat pieniä. Ei ole viisasta suhtautua väheksyvästi vanhempiin, jotka hoitavat itse lapsensa.

Suomalaiset lapset pärjäävät hyvin koulussa, mutta ovat monessa mielessä onnettomia kuten tiedämme. Vanhempien roolia tulisi tukea enemmän.

Suomalaisesta naisesta on tehty työmehiläinen. Nuoruus menee Suomen aineellisessa rikastuttamisessa. Feminismi ja kapitalismi yhdessä valjastavat hänet vetämään talouselämän vankkureita. Kun haluaa lapsen, onkin tullut liian vanhaksi siihen.

Työelämä on stressaavaa. Yhteiskuntamme on lapsivihamielinen.

Mitä tulee kotiäidin työhön, se on keskiraskasta ruumiillista kokopäivätyötä ja vaatii ihmiseltä paljon myös ihmissuhdetaitoja. Mutta kotiäitinä olo on myös onnellista  aikaa. Se kestää yleensä vähän aikaa, sillä lapsuus on lyhyt.

Suosittelen, että kannustetaan naisia ja miehiä kaikin tavoin nauttimaan lapsistaan, jos heillä on se onni, että he saavat lapsia. Lapsettomuus on nimittäin suuri suru monille naisille ja miehille, vaikka siitä ei Suomessa yleensä uskalleta edes puhua.

Hiukan kovaa realismiakin: Suomen väestörakenne kärsii edelleen lapsivihamielisyydestä ja kotiäitiyden ja yleensäkin perhe-elämän väheksymisestä, joka alkoi 1960- ja 1970-luvuilla.

Suomi, tilastot

http://www.findikaattori.fi/fi/16

Ja oma kokemus: Ne vuodet, jolloin olin kotiäitini lasteni ollessa pieniä - ja teini-ikäisiä siirtolaisuudessa- ovat olleet elämäni onnellisimmat.  Samaa sanoo mieheni vuosista, jolloin hän oli koti-isä.

2.


Hyvä A, ihminen on edelleen sama kuin ennenkin: hän etsii rakkautta, suurta rakkautta, ihmistä jonka kanssa hän voi elää lyhyen elämänsä. Useimmille ihmisille elämän suurin valinta on puolison valinta, vaikka mainoksissa väitetään, että se olisi asunnon osto.:)

Eikö "muunkinlainen ratkaisu" ole nykyään se vallitsevin kaava? Täytyy lukea klassikoita, jotta löytää muuta.


Jouluruusun terälehdet

IMG_6081 by Anna Amnell
IMG_6081, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Jouluruusun terälehdet ovat alussa lumivalkoiset, mutta ne saattavat muuttua vähitellen vaaleanpunaisiksi tai hennon vihreiksi.


jouluruusu



DSC00389


Pakinaperjantai  318 'terälehtiä'

lisää jouluruusuja

torstaina, joulukuuta 27, 2012

Kortit kaappiin

Kortit kaappiin by Anna Amnell
Kortit kaappiin, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Tänä vuonna laitettiin osa joulukorteista kaappiin, sillä muuta paikkaa ei ole. Säilytän yläosan vitriinissä ruusuastiastoa, jota käytän vain kesällä.

keskiviikkona, joulukuuta 26, 2012

Arjen juttuja: Oletko siisti vai sottapytty?

IMG_1685

Siivousvälineitä näyteikkunassa Olomoucissa, Tsekin tasavallassa

Kommentti --blogiin (poistettu blogi):

En usko, että tuohon vaikuttaa kotikasvatus. Samassa perheessä samalla kasvatuksella voi kasvaa sottapyttyjä ja täyssiistejä.

Enemmänkin johtunee luonteesta, temperamentista, millaisessa kodissa viihtyy, jos on nimittäin mahdollista valita. Jos on iso koti ja paljon säilytystilaa, voi pitää ainakin osan kodista täysin järjestyksessa. Vilkaisee vain "salia" välillä ovelta.

Nykyajan asunnot ovat yleensä pieniä, ja säilytystilaa vähän. Täytyy luopua suurin piirtein kaikesta kauniista ja elää kuin Shakerit, joilla oli tosin kauniit huonekalut ja käyttöesineet.

Me elämme nykyään kuin varastossa, kaikki seinät täynnä kirjahyllyjä ja muuta tavaraa siellä täällä. Kun aloin vähentää kirjoja, kirjat kostivat, ja selkäni tuli niin kipeäksi, että olen päättänyt "elää boheemina".

Eräässä kirjassa sanottiin, että on kahdenlaisia ihmisiä: toiset voivat pitää tavarat umpikaapeissa, toisten täytyy nähdä ne avohyllyissä. Jälleen Shakerit keksivät jotain: lipaston laatikoihin näki sivulta pienistä ikkunoista.

2.


Meillä äiti oli sitä mieltä, että kun minä käyn koulua, minusta tulee hieno rouva enkä joudu tekemään koskaan taloustöitä. Sellaista oli ollut hänen pikkuserkkujensa kotona.

"Muista sitten, ettet mene keittiöön häiritsemään. Keittäjä loukkaantuu", äiti neuvoi. Äiti oli ollut itse hienossa perheessä keittäjänä.

Mieheni kotona oli ollut aina kotiapulainen, kaksosten ollessa pieniä myös lastenhoitaja. Molemmat vanhemmat olivat opettajia. Poikaystäväni, myöhemmin mieheni, sanoi, ettei ollut nähnyt koskaan äitinsä luuttuavan lattiaa.

 Kun menimme naimisiin, emme osanneet kumpikaan edes keittää perunoita tai kananmunia. Ensimmäinen yhteinen ateria oli hernekeitto, joka saatiin säilykepurkista. Emme ole koskaan pingottaneet siivoamisessakaan.


Perinteinen joulukuusi

Noel 2012 by Brin d'Acier
Noel 2012, a photo by Brin d'Acier on Flickl

Kaunis perinteinen joulukuusi. Kuva: Matti Amnell

Joulumarkkinat Tsekissä

IMG_5133 by Pink Lady on the Loose!
IMG_5133, a photo by Pink Lady on the Loose! on Flickr.
Tyttäreni otti nämä kuvat illalla, kun joulutori oli jo kiinni. Ehkä ensi vuonna kuvia päiväsaikaan, kun markkinat ovat vielä käynnissä.

8303289525_e5d09ac768_c

Kojut oli laitettu torin reunoille, joten näkyvyys niihin kaikkiin oli hyvä päinvastoin kuin Senaatintorilla, jossa kojut olivat riveissä ja niiden väliset käytävät olivat ahtaita.

8303289823_c3edde1837_c

Joulu on uskonnollinen juhla Tsekissäkin.

8303288733_8f1ae0ce6c_c

Nyt on aikaa

Joulun jälkeen 1 by Anna Amnell
Joulun jälkeen 1, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Nyt on hoppu loppu. Joulun valmistelu, lahjojen ostaminen ja pakkaaminen, joulusiivous.

Makrotex 86 'Loppu'

Nyt on aikaa olla vain kotosalla, hoitaa kukkia, haaveilla, katsella telkkaria ja - kirjoittaa, mitä mieleen juolahtaa.

Miniatyyrit vuodelta 2006. Nuket ovat jääkaappimagneetteja, ja asuntona on varhaisin nukkekotini, jonka ostin kirpputorilta.

Tonttu, Santa's helper from Finland
Tonttu-kansio

Hyvää Tapaninpäivää

Sleigh ride by Anna Amnell
Sleigh ride, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Vuonna 2006 koottu asetelma jaakaappimagneettitontuista ja joulukoristeista.

tiistaina, joulukuuta 25, 2012

lauantaina, joulukuuta 22, 2012

Kaunis Porvoo

IMG_7829

Kahden päivän matka Porvooseen ennen joulua oli ensimmäinen joululahjani. Luminen kaupunki oli satumaisen kaunis. Kuvassa raatihuone.
Lisää kuvia Vanhasta Porvoosta Aurora-blogistani.

Joulu blogeissani

Kaikkien blogieni päivitys (uusimmat kirjoitukset näkyvät)
Blogisisko
Nukkekotiblogi
Käsityöblogi
Kotikissat
Keskiaika
Nojatuolipuutarhablogi
Aurora-blogi
Narniassa-blogi
Narnia-blogi
Isoäidit
Kaikkien blogieni päivitys

Kaikissa blogeissa on lisäksi hakusanat blogin pohjasssa tai sivupalkissa. 
Rauhallista joulunaikaa!
Hirsimaja ja tähti

Numerokuvat 17: 34

IMG_8265 by Anna Amnell
IMG_8265, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Tee joulutähti tulitikuista. Tässä on 34 tulitikkua. Voit laittaa taustalle pahvin, johon liimaat tulitikut. Leikkaa pois raapaisuosa. Liimaa päälle jokin koriste, vaikkapa kiiltokuva. Voit leikata myös lehdestä värikkään jouluisen kuvan.

Tämä tähti on tehty muutamassa minuutissa eikä koristeeksi löytynyt muuta kuin metallinen kuusenkoriste. Tämä ei ole pysyvä koriste. Laitoin tulitikut takaisin tulitikkulaatikkoon ja koristeen kuuseen.

Numerokuvat 17: 34

TV:ssä neuvottiin tekemään himmeli makaronista. Siitä tulee kestävämpi kuin oljesta. Täällä on kirjoitukseni himmelistä ja sieltä pääsee himmelin ohjeisiin. Täällä helppo ohje, tekstissä perinpohjainen  ja hieno. Vaikkapa koululaiselle askarteltavaksi.
Iloista ja hyvää joulua!

perjantaina, joulukuuta 21, 2012

Talvimuotia

IMG_8258 by Anna Amnell
IMG_8258, a photo by Anna Amnell on Flickr.
City-koiralla on hupputakki.
Kuva suuressa koossa.

Photo Friday: 'Best of 2012'

Helsinki, Finland by Anna Amnell
Helsinki, Finland, a photo by Anna Amnell on Flickr.
One of the best.

Season's Greetings!
A Happy New Year 2013!
I wish you a Merry Christmas annd a Happy New Year!
Hyvää joulua ja Onnea vuodelle 2013, Photo Friday'n suomalaiset osallistujat!
Feliz Navidad! God Jul! Feliz Natal! Joyeux Noël! Fröchliche Weihnachten! Buon Natale!

tiistaina, joulukuuta 18, 2012

Noitien metsästystä ja opiskelua Wittenbergissä

19-vuotias maisteri Erasmus Olavinpoika Helsinkiläinen asui Wittenbergin torin varrella Cranachin taiteilijasuvun omistaman talon ylimmässä kerroksessa. Erasmuksen huone oli pitkä ja kapea kuin hovipojan kenkä.

Seinillä oli pari lautaa hyllyinä, joille Erasmus oli levittänyt vähäiset kirjansa ja nauloja, joissa riippuivat hänen kuluneet vaatteensa.

Hänen huoneessaan oli kapea puusänky, ikkunan edessä kannellinen kirjoituspulpetti ja jakkara sekä raudoitettu matka-arkku muita tavaroita varten.
Lucian ja Hannun matka-arkut olivat vielä käytävässä.
– Olen ottanut mallia Pyhän Hieronymoksen kammiosta, Erasmus selitti näyttäen seinällä olevaa paperikuvaa, jossa Hieronymos oli kammiossaan pöytänsä ääressä ja leijona lepäsi hänen jalkojensa juuressa.
– Leijona puuttuu, sanoi Hannu. – Ei ole edes kissaa, sanoi Hannu pettyneenä.
– Vuokraemäntä ei salli mitään torakkaa suurempaa, sanoi Erasmus nauraen ja näytti jo Lucian mielestä entiseltä veitikkamaiselta veljeltä.

Cranachin suvulla oli torin toisella puolen apteekki ja työpaja, jossa valmistettiin suuria maalauksia. Erasmus oli päässyt asumaan Cranacheille, koska yliopiston opettajat olivat suositelleet häntä opettamaan Cranachin nuorimpia lapsia.

Erasmus kehui, että huone oli talvellakin lämmin, sillä viereisessä huoneessa oli korkea tummanvihreä kaakeliuuni, jonka yksi seinä oli Erasmuksen huoneessa, vaikka sitä lämmitettiin viereisestä ateljeehuoneesta käsin.

Oikein kylmänä aamuna hän sai mennä ateljeehen uunin päälle nukkumaan, jollei joku oppipoika ollut varannut sitä itselleen.
(katkelma uusimmasta kirjastani, jonka nimi saa olla vielä salaisuus)

Suomalainen Pihla Viitala esiintyy elokuvassa, jossa metsästetään noitia Wittenbergissä, ehkä 1600-luvulla, en ole siitä varma. Eipä ole Wittenbergistä kuultu aikoihin ennen tätä muualla kuin viimeksi kirkkohistorian tunneilla, kun puhuttiin Lutherista.

Yllä mainittu Erasmus lähtee vuonna 1559 Wittenbergiin opiskelemaan kirjassani Kyynärän mittainen tyttö, kirjoittaa sieltä kirjeitä kauniille Margaretalle Helsinkin toisessa kirjassa ja valmistuu 19-vuotiaana maisteriksi uusimmassa kirjassani.

Wittenberg

Olin kaksi vuotta sitten marraskuussa Wittenbergissä. Ylimmässä kuvassa on Lucas Cranach nuoremman ateljeekoti, jossa fiktiivinen Erasmus asuu,  ja tässä alemmassa ateljee, jossa kuuluisa Lucas Cranach vanhempi valmisti suurikokoiset maalaukset. Hänestä on pihalla patsas.

Wittenberg on kuin 1500-luvun ulkomuseo: kirkko jonka oveen Luther naulasi vallankumoukselliset teesinsä, yliopisto joka on Lutherin entinen kotitalo ja vanhoja rakennuksia, jotka kuuluivat alkujaan Lucas Cranach vanhemmalle, taiteilijalle, joka maalasi muotokuvat sen ajan kuuluisuuksista, mm Lutherista. (ei nuorempi kuten suomenkielinenWikipedia kirjoittaa)

Hannu ja Kerttu: Noitajahti taas näyttää tapahtuvan Wittenbergin lähellä olevassa metsässä filmin trailerin mukaan. Junamatkalla Berliinistä Wittenbergiin näimme kurjia Itä-Saksan aikaisia taloja ja rämeitä, joita näyttäisi olevan elokuvassakin.

Kuvassa näky suuri ristikkotalo on nähdäkseni vain kulissi, sillä hotellimme oli sen toisella puolen,

Muut Wittenbergin kuvani.

Itse kaupunki on soma ja hyvinhoidettu. Itä-Saksa elää enää museoissa ja ihmisten jutuissa, joita kuulimme kahvilassa. Turistit tulevat Lutherin ja Cranachin Wittenbergiin. Kuva: Wikipedia


Amerikka on keskiajassa asekysymyksessä

Zagreb


Tämä syntyi kommenttina Kemppisen blogiin:
Asuttuani useita vuosia Pohjois-Amerikassa tulin siihen tulokseen, että amerikkalaiset ovat erittäin vanhanaikaisia. Siirtolainen yleensäkin jää helposti siihen aikakauteen ja tapakulttuuriin, mikä vallitsi hänen kotimaassaan hänen lähtiessään sieltä. Tätä ei tulla useinkaan ajatelleeksi.

Varsinkin Villin lännen kulttuuri on kuin keskiaikaa, joka jatkui monin paikoin Euroopassa 1600-luvulle eli Amerikan siirtolaisuuden varsinaiseen alkuaikaan asti.

Talot ovat molemmin puolin päätietä ketjuna niin kuin keskiaikaisessa englantilaisessa kylässä, cowboy on keskiajan yksinäinen ritari, yleensä ilman perhettä. Perheenisä on herra talossaan.  Naisia kohdellaan ritarillisesti, ihannoivasti, 'hyviä' naisia.

Amerikassa kohtaa keskiajan vaarojakin. Eräällä leirintämatkalla olimme myös Teksasissa. Teini-ikäiset lapset olivat jääneet leirintäalueelle telttaa pystyttämään, ja me aikuiset läksimme etsimään kolikkopesulaa läheisestä kylästä. Tulimme erään  talon pihaan ja kävelimme kohtia taloa.

Tajusimme sillä hetkellä, että olimme tehneet hirvittävän virheen. Talosta tuli mies sen näköisenä, että hän aikoo tappaa meidät. Hän olisi saanut ampua "kotiinsa tunkeutujat" ihan niin kuin keskiajan perheenisä. Selvisimme pois elävinä, mutta nyt tiedän, mitä tarkoittaa, kun sanotaan "katse joka voisi tappaa". Minikuorma-autoissakin saattoi olla ase näkyvillä kuljettajan pään yläpuolella. Ase on amerikkalaiselle niin kuin miekka tai pitkä keppi keskiajan ihmiselle. Ilman sitä ei lähdetty ulos.

Tämä ei ole vilkasta mielikuvitustani. Niihin aikoihin eräs japanilainen opiskelija oli Kaliforniassa menossa vierailulle luokkatoverinsa kotiin, mutta osui vahingossa  väärään taloon. Hänet ammuttiin talon rappusille.

Vanhanaikaisuus tulee esiin onneksi hauskoissakin asioissa. Juhlissa istuvat juhlavieraat u-kirjaimen muotoisessa pääpöydässä, u:n ulkoreunalla ihan niin kuin keskiajan juhlissa.

Vanhoina aikoina kiertelivät maaseudulla ihmerohtojen kauppiaat. Asiakkaita houkuteltiin paikalle mahdollisimman kiinnostavalla ohjelmalla, ja rohtojen kauppias puhui kuin Runeberg. Tämä oli keskiaikaista alkuperää oleva 'medicine show' , ja siitä syntyi show, jota nähdään Suomenkin TV:ssä ja juhlienkin kaavana.

Useimmat amerikkalaisuuden piirteet ovat menneet Euroopasta siirtolaisten mukana ja tulevat usein takaisin tänne (Halloween). Varokaamme keskiajan asekulttuuria.

Patsas on Pyhä Yrjänä ja lohikäärme. (Zagreb)

maanantaina, joulukuuta 17, 2012

Mustavalkomaanantai 142: kirjan valmistaminen

Berliini by Anna Amnell
Berliini, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Marraskuu 2010: Kirjoitan Berliinin kirjailijaresidenssissä. Mieheni on turistina museoita kiertämässä. Kirjan valmistuminen on minulle aina hidasta.
suuri koko/a large size

Mustavalkomaanantai 142 'valmistelu', valmistautuminen', 'valmistaminen', '

sunnuntaina, joulukuuta 16, 2012

Suru

Suru by Anna Amnell
Suru, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Newtown, Connecticut

Värikollaasi 105: Woodpine

Woodpine-Xmas

Woodpine Xmas: kuvia Berliinin KadeWen tavaratalosta, Stockmannin caferian ikkunasta ja kotoa.
sama kuva suurena/ See in a larger size

Hyvää joulua! Merry Christmas! Joyeux Noel!


Woodpine by Anna Amnell
Woodpine, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Kuvissa: Kaivopuisto, muotia näyteikkunasta, lamppu zagrebilaisessa antiikkikaupassa ja ruukkukasvi kotona.
Suurempi koko/ a larger size
Värikollaasi  105