lauantaina, marraskuuta 16, 2013

Vanhan hyvän ajan kirjakaapit

DSC06256 by Anna Amnell
DSC06256, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Kun muutimme uuteen asuntoon, kuvassa näkyvä musta kirjakaappi ei mahtunut muuttomiesten kertoman mukaan ylös portaikosta uuteen asuntoomme. Se meni jonnekin, ehkä kaatopaikalle ehkä myyntiin.

Tämän erittäin käytännöllisen kirjakaapin menetys tuntuu vieläkin, sillä siihen mahtui kullekin hyllylle paljon enemmän kirjoja kuin muihin kirjakaappeihin, jotka ovat Ikealta - ja niitä on paljon. On ollut aina joka huoneessa. Yksi lapsistani kirjoitti kerran kouluaineessaan: "Meillä on kirjoja jäälkaapissakin". Entinen hyvä järjestys on ollut poissa monta vuotta, sillä selkäni sanoo stop, kun yritän järjestellä kirjojani. Nyt tein kuitenkin uuden yrityksen, sillä alan kirjoittaa aivan uutta.

IMG_9262

Olen vähentänyt kovasti keskiajan ja 1500-luvun kirjojani ja koonnut niitä yhteen kaappiin, joka näyttää nyt melko siistiltä. Luultavasti en tarvitse noita kirjoja toistaiseksi, mutta säästän ne.


IMG_9272

Sain kukkia!

3 kommenttia:

  1. Laiskat muuttomiehet, kumma kun ei hyllyä osina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet kirjahyllyt liian syviä, kun harvat kirjat niin isoja. Meillä vielä ekstrahylly ylhäällä, kirjoja kattoon asti. Näppärää.

      Poista
    2. Se oli vanhan ajan kiinteä kirjahylly, ei koottava kuten nykyajan kirjahyllyt.
      Meillä on myös ekstrahyllyt.
      Laitan kevyitä kirjoja kaksi riviä samalle hyllylle, jos ne ovat samaa aihetta.
      On paljon suuria ja raskaita taide- ja historiakirjoja Ne ovat ongelma, kun ei ole sitä tukevaa kaappia.:)

      Poista