perjantaina, maaliskuuta 21, 2014

HS:n NYT esitteli Helsingin parhaat konserttikirkot




Helsingin Sanomat yllätti tänään myönteisesti. Kulttuuriosastolla esiteltiin Donna Tarttin uusin kirja, joka vaikutti erittäin kiinnostavalta, ja Leena Lehtolaisen Brasilian valtaus. On arvosteluja kiinnostavista elokuvista.

 NYTin erikoisaiheena ovat tänä viikonloppuna Helsingin konserttikirkot. Niistä tutuin on minulle Johannes, jonka naapurina asuin kaksikymmentä vuotta ja joka on ollut lähikirkkoni suurimman osa Helsingin vuosistani. Kuvassa kaunis uusgoottilainen Johannes jouluasussa. Siirry nuolella oikealle, ja näet lisää kuvia Johanneksesta ja sen ympäristöstä.

Johanneksen kirkko, yli 70 kuvaa (St John's Cathedral, Helsinki, churches, kirkot)

Kirkkoja Helsingissä/Churches in Helsinki  lisää kuvia

6 kommenttia:

  1. kaikissa kirkoissahan komeet äänet, olen käynyt isoissa ja pienissä, vanhoissa ja uusissa, itsekin laulanut kuorossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä NYT-liitteen artikkelissa oli valittu kirkot sen mukaan, missä on paras akustiikka. Kaikkien asiantuntijoiden mielestä Johannes on paras. Siellä pidetäänkin jatkuvasti konsertteja. Se sattuu olemaan myös hyvin kaunis. Valitan, etten ehtinyt selostaa siaa tarkemmin. Myös Temppeliaukion kirkko on hyvä. Agricolan kirkko sopii rock-konserteille, Kallio urkumusiikille. jne

      Poista
  2. Minä valitsen musiikin, en kirkkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muusikot valitsevatkin itse kirkon, jonka tietävät hyväksi akustiikan kannalta.

      Poista
  3. Näet paljon vaivaa blogi-juttujesi hyväksi. Kuvat ovat usein hyviä. Kauniita ne ovat aina.
    Tällä kertaa blogissasi minua kiinnostaa erikoisesti ensimmäinen kappale.
    (Donna Tarttin uusimman kirjan haluaisin minäkin lukea. Se hänen ensimmäisensä on NIIN hyvä! Kyllä Leena Lehtolainenkin kiinnostaa. Samoin hyvät elokuvat - joita ei ole liikaa).

    VastaaPoista