torstaina, kesäkuuta 19, 2014

Arjen ylellisyyttä: ei soijaa leivässä eikä suolaa voissa



Olen allerginen soijalle. Ostimme moniviljapaahtoleipää - ja siihen oli laitettu soijarouhetta. Miksi?

Alepasta löytyi onneksi soijatonta moniviljapaahtoleipää. Miksi soijaa työnnetään joka paikkaan? Täytyy kulkea ruokakaupassa suurennuslasin kanssa, sillä sisältö on usein niin pienillä kirjaimella.

Myös suolattoman voin löytäminen voi olla vaikeaa. Lautasellani on ranskalaista suolatonta voita pienessä paketissa.  Isot paketit seisovat jääkaapissa, kun voita tulee käytettyä harvoin. Mansikkahillo on sokeritonta, sekin ranskalaista.

Joskus tuntuu siltä, että pitäisi asua mökissä puhdasvetisen järven rannalla, pitää lehmää ja kanoja ja kasvattaa ruoka kasvimaalla.

5 kommenttia:

  1. Kuluttajapalvelun mukaan voi säilyy pakastimessa 2-3 kuukautta. Meillä menee niin vähän voita, että se ehtisi vanheta pakastimesakin. Käytän voita vain jouluna ruoanlaittoon, ja sitä on jäljellä vielä kuukausien jälkeen, jos sitä on ostettu iso paketti.
    Tänään söimme teen kanssa paahtoleipää ihan tunnelman vuoksi: kylmä kesäpäivä tarvitsi piristettä.

    VastaaPoista
  2. (Kuluttajapalvelu liioittelee, ostatko kilon kerrallaan?? Täällä myydään 250 g paketeissakin

    VastaaPoista
  3. (anna voin olla, paljon muitakin tuotteita nykyään on)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostan voita yleensä vain kerran vuodessa eli jouluruokiin, ja pieniä paketteja ei ole aina saatavisssa. Tämä taisi olla ensimmäinen voiostos puoleentoista vuoteen, joten ei ole liikakäytön vaaraa.:) En käytä "terveysmargariinejakaan", sillä niissä on soijalesitiiniä ja muita lisäaineita.

      Poista