lauantaina, syyskuuta 13, 2014

Parasta elämässä: ihmissuhteet

IMG_0020


"Menestystä on monenlaista: tieteellistä, teknologista ja taloudellista. Menestyä voi myös urheilussa ja kulttuurissa. Kuninkuuslaji on nähtävästi elämä. Mikään ei ole hienompaa kuin ihmissuhteissa onnistuminen. Harva asia on arvokkaampi kuin läpi vuosien hyvinä ja lämpiminä säilyvät suhteet perheeseen ja vanhoihin ystäviin. "
Björn Wahlroos Pääkirjoitus/Menestyjä 2014.
13.9.2014 Helsingin Sanomien yhteydessä ollut ilmoitusliite.

3 kommenttia:

  1. Wahlroos ei ole tyhmä tyyppi, ei ollenkaan. Se, että hän pitää ihmissuhteita perheisiin ja vanhoihin ystäviin hyvinä ja arvokkaina, on häneltä hyvä oivallus. Mutta minusta hän voisi ulottaa tämän ystävyyden laajemminkin. Hän on tunnetusti varakas mies, on käyttänyt aivojaan varallisuuden keräämiseen. On onnistunut siinä. Mutta miksi hänen pitää olla kuitenkin niin kiinni rahoissaan ja perheessään, että muuttaa Ruotsiin, kun siellä ei tarvitse maksaa perintöveroja.
    Eikö hän voisi ajatella laajemmin, hyödyttää maata ja koko Suomen kansaa maksamalla verojaan tänne. Kyllä hän tietää, että Suomi voi tällä hetkellä huonosti. Valtio velkaantuu koko ajan, rahaa tarvitaan. Eikö hän ole pikkuisen itsekäs, ajatellessaan vain perhettään ja jälkeläisiään, jotka saisivat mahdollisimman tarkkaan hänen jälkeensä jäävät varat?

    VastaaPoista
  2. Minusta on epäloogista, että ulkomailla asuvia upporikkaita suomalaisia formulatähtiä palvotaan, mutta vastaavan muuton tehnyttä liikemiestä haukutaan, vaikka hän on ehtinyt jo maksaa Suomeen valtavasti veroja ja hyödyttää edelleen liiketoiminnallaan tätä maata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä. Minusta kaikki ne, jotka haluavat kiertää veroja millä tavalla tahansa, ovat ääliöitä ahneudessaan. Vaikka mitäpä se minulle kuuluu. Paljon pahempaakin tapahtuu. Harmittaa vain. En minä halua haukkua Wahlroosiakaan. Kukin tehköön omantuntonsa mukaan. Mutta pitäisi muistaa, miten valtio, joka meidät kouluttaa ja tavallaan kasvattaakin, ja on tehnyt paljon hyväksemme, on nyt suurissa veloissa jotka vain jatkavat kasvuaan ja jäävät lopulta lastemme harteille. Joittenkin pitäisi näyttää esimerkkiä ja ottaa vastuuta omille harteilleen. Tarkoitan lähinnä niitä, joilla on siihen varaa.

      Poista