sunnuntaina, elokuuta 27, 2017

Blogini nimi Blogisisko ® on rekisteröity tavaramerkki

035 Töölönlahti

Artikkeli on uusittu. Olen käyttänyt nimimerkkiä Blogisisko ® vuodesta 2005 , ja blogini nimi virallisesti rekisteröity. Sitä ei saa käyttää mainontaan myöskään blogimaailmassa. Lue kirjoitus kokonaan.
Blogisisko ®
Päivitetty 8/2017

Blogisisko is a registered trademark 251938.
rekisterinumero 251938
sekä 'Blogisisko' että 'blogisisko'
http://epalvelut.prh.fi/web/tietopalvelu/haku/?appNum=T201003680&regNum=251938
Huom haku muuttunut!
Kirjoita kohtaan haku 'Blogisisko'/'blogisisko' tai 251938
http://epalvelut.prh.fi/web/tietopalvelu/haku

Blogisisko ® on rekisteröity Tavaramerkki (tiedot)

Tämä koskee luokkia 16, 35 ja 41, joiden sisällön voi lukea edellä olevasta linkistä. Internetissä tulee lähinnä kysymykseen tuo luokka 41 (ajanviete, kulttuuritoiminnat, koulutus). Myös mainonta, ks linkkiä.

Blogisisko on ollut vuodesta 2005 vakiintunut blogini nimi ja nimimerkkini, jolla olen kommentoinut vuodesta 2005.  Jo vakiintuneen käytön olisi pitänyt suojella.

Olisi ihanteellista, jos blogimaailmassa ja Internetissä yleensäkin tultaisiin toimeen sovussa ja noudattaen hyviä tapoja, muun muassa niin, että toisen henkilön nimimerkkiä tai blogin nimeä kunnioitetaan ilman mitään kallista rekisteröintiä.

Myös täällä
https://blogisisko.blogspot.fi/2011/06/blogisisko-rekisteroi-bloginsa-nimen.html

Tavaramerkki


HS kuukausiliite 11-2005-Blogit

HS kuukausiliite 11/2005 kertoo, että käytin jo silloin nimimerkkiä Blogisisko
http://blogisisko.blogspot.fi/2011/04/bloggaaminen-vuonna-2005-mukana.html
Helsingin Samomat tiedotti, missä kirjoitus on luettavissa
http://blogisisko.blogspot.fi/2013/05/anssi-miettinen-kertoo-blogeista-vuonna.html
Lue arkistoista
http://files.snstatic.fi/HS/kkliite/arkisto/2005/11/

4 kommenttia:

  1. Anna, oletpa pitänyt jo kauan blogiasi ja toivottavasti jatkat innokkaana edelleen.

    Toivoisi, että olisi pieteettiä olla matkimatta toisten bloginimiä jo sanomattakin.

    ♥♥

    VastaaPoista
  2. Leena, rekisteröin aikoinaan blogini vakavista syistä ja se koitui blogin pelastukseksi. Joku perusti Wordpressiin samannimisen törkeän blogin. Jos en olisi juuri aikaisemmin rekisteröinyt virallisesti blogin nimeä, se olisi jäänyt "pilailublogina" paikalleen sinne, mutta Wordpress uskoi lakia ja poisti sen.
    Nykyään olen blogannut ja lukenut blogeja vähemmän. Sukulaiseni asuvat nykyään maissa, jossa Facebook on helpommin luettavissa. On ollut myös kiirettä. Kirjoitin uutta lajia olevan kirjan, ja siinäpä olikin työtä. Saa nähdä löytyykö kustantajaa, mutta ihmeen hyvin on mennyt BoD:n kanssa aikaisemmat kirjat: kritiikki hyvää, rahaa juuri sen verran, että se korvaa kulut. Hyvää jatkoa Sinulle!

    VastaaPoista
  3. Hei Anna ja Leena myös! Perustaessamme Blogisiskojen bloggaajaryhmää emme olleet tietoisia tästä blogista emmekä ole tahallamme käyttäneet samaa sanaa. Pahoittelen asiaa myös omasta puolestani! En osannut yhtään arvata, että sana, jota käytetään yleisesti blogeissa kuvaamaan samanhenkisyyttä ja ystävyyttä, on rekisteröity yksityiskäyttöön. :( Onneksi tämä väärinkäsitys on helppo korjata ja siskous jatkuu, vaikka nimi muuttuukin. Hyvää syksyä sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Veera, kerroinkin tuossa syyn rekisteröintiin. Kannattaa aina selata nettiä, kun haluaa antaa nimen jollekin projektille. Tiedän omasta kokemuksestani, kuinka hankalaa se on. Kiitos ystävällisestä yhteydenotosta. Hyvää menestystä ja iloa bloggaamiseen ja yleensäkin elämääsi.

      Poista