tiistaina, helmikuuta 28, 2017

Ainakin miljoona käyntiä

Tapaninpäivä 2005

Nämä kukat olivat blogissani tapaninpäivänä 2005. Olin aloittanut bloggaamisen kesäkuussa ja saanut mieheltäni lahjaksi ensimmäisen digikamerani. Tarkkailin Helsinkiä näistä kuudennen kerroksen ikkunoista siihen aikaan. Otin hyvin paljon kuvia kaupungilla, kodissa ja matkoilla, joita tuli entistä enemmän, kun lähisukulaiset alkoivat olla töissä ulkomailla.

Olen pitänyt yli kymmenen vuoden aikana lukuisia blogeja, joista tämä Blogisisko on vanhin. Jouduin rekisteröimään blogin nimen lakimiehen neuvosta, kun oli paljon häirintää. Neuvottelin poliisin kanssa, mutta en tehnyt sittenkään rikosilmoituksia. Olen lopettanut monia blogeja, osa elää hiljaiseloa. On ollut monenlaisia mittareita, jotka ovat kadonneet tai lopettaneet toimintansa.

En ole seurannut tarkkaan kävijämääriä, mutta silloin tällöin merkitsen jotakin muistiin. Sitten ovat vielä Vuodatuksen blogit, joiden kävijä- ja katsojamääriä en tiedä. Käsityöblogi Broken Star on vanhimpia (Jotkut kuvista katosivat Vuodatuksen "remontissa". . Samoin Vuodatuksessa oleva Narniassa-blogi, johon aloin kääntää graduani suomeksi vuonna 2005, kun ensimmäinen Narnia-elokuva tuli Suomeen.

Syyskuussa vuonna 2010 oli ollut 300 000 kävijää. Kuvassa suosituimmat kuvat ja kirjoitukset.
Nykyisiä suosikkeja ovat ikisuosikit amaryllis ja orkidea, uusia ovat peikonlehteä ja nykyisen korttelini vihreää seinää kuvaava värikollaasi, joka on hyvin suosittu myös Flickrissä,  ja suureksi ilokseni myös bloggaus Aurora-kirjojen yhteisniteestä Vaahteralaakson Aurora, blogikirjoitus, joka on syrjäyttänyt siihen asti suositun blogin joulupukista.

Vuodesta 2010 on Bloggerillakin ollut oma mittari, joka on mitannut käyntejä. Niitä on kertynyt Blogisiskoon yli 700 000. Kun siihen lisätään vanhoista mittareista näkyvvät kävijät, pääsen reippaasti miljoonaklubiin. Se ei ole paljon, sillä olen hajottanut kuvani ja kirjoitukseni lukuisiin blogeihin.


2005 oli "bloggaajien vuosi",  ja myös Helsingin Sanomain toimittaja perusti blogin, ja sanomalehti julkaisi kuukausiliitteenään Suuren bloginumeron. Anssi Miettinen  kertoo siinä pitämästään blogista ja havainnoistaan suomalaisessa blogimaailmassa: Anssi Miettinen: Perustin tiedotusvälineen.(linkki tarkistettu 2/2017. Mene nuolilla eteenpäin) Helsingin Sanomat/kuukausiliite Blogit marraskuu 2005, sivut 36-47. Artikkeli on luettavissa Helsingin Sanomain arkistossa, ja siinä kerrotaan monista edelleen toimivista blogeista. Pääsin mukaan artikkeliin, kuten kuvasta näkyy. Annoin myös ideoita bloggaamisen onnistumiseen  (Sivuilla 45 ja 46 arkistossa). (Klikkaa kuvaa suuremmaksi tai lue arkistoa.)

 Muiden (kirjoitus)töiden vuoksi en ole ehtinyt osallistua blogimaailmaan niin paljon kuin haluaisin.

Kiitos teille blogiystävät!
Kiitos kävijät!
Muut blogini

torstaina, helmikuuta 23, 2017

Vaate

a red dress

Tämä mekko sopii hyvin siihen, että olen nyt varmuudella miljoonaklubissa eli on ainakin miljoona kävijää tässä blogissa.
vaate, a piece of clothing

Helsinki


Moscow streets

a clown in Moscow

A Philadelphia Museum

Philadelphia Museum, USA, gentleman's clothing, 18th c


hame


texture,  colour in Helsinki

Fashion

street fashion in Prague/ Praha

Mikael Agricola, Finland

päähine, head dress, Mikael Agricola Statue in Turku, 16th c


Mrs Tolstoy's wedding dress

Mrs Tolstoy's wedding dress, 19th c
Tolstoy's home museum in Moscow



angel in Medieval clothing

Medieval man's clothing, an angel in Kreml


all photos by Anna Amnell

perjantaina, helmikuuta 17, 2017

Linnanmäki

ankea Linnanmäki

näkyy ikkunasta

Hengellisen alan työntekijöiden palkat Suomessa ja Pohjois-Amerikassa

Kustaa Aadolfin kirkko, Iisalmi, Finland

Kustaa Aadolfin kirkko, entinen Iisalmen maaseurakunnan kirkko. Kirkkoa ei ole nimetty soturikuninkaan mukaan vaan Kustaa Aadolf IV:n mukaan.  Vanhoina aikoina Iisalmen kirkkoherra kuului valtakunnan parhaiten palkattuihin pappeihin. Niin myös Juhani Ahon isä. Seurakunta oli hyvin laaja. Nykyään on syntynyt taas megaseurakuntia, joiden kirkkoherroilla on suuremmat palkat kuin muilla papeilla.

Nyt puhutaan tästä: 
 Amerikassa menestyksen teologiaa kannattavissa kirkkokunnissa ihaillaan aineellista menestystä ja kilpaillaan siitä, minkä seurakunnan papeilla on hienompi auto. TV-evankelistat kuten Trumpin hengellinen neuvonantaja ovat usein miljonäärejä. Tavallisten kirkkokuntien papeilla ei ole ammattiyhdistystä suojanaan kuten Suomessa, ja heillä voi olla surkea palkka. Suomalainen järjestelmä toimii hyvin, ja papeilla on akateemiseen koulutukseen nähden kohtuullinen elintaso.

lauantaina, helmikuuta 11, 2017

Kommentteja: Mannerheim

Louhisaari Manor House, Askainen


Louhisaari, kartanolinna, jossa Mannerheim-suku asui 100 vuotta. Mannerheimin isä pakeni velkojaan rakastajattarensa kanssa Pariisiin ja jätti vaimonsa ja  seitsemän lastaan (keskellä vanhin tytär Sophie) sukulaisten huollettaviksi. Äiti kuoli seuraavana vuonna Mannerheimin ollessa 13-vuotias.

Mannerheim oli uskollinen ystävilleen. Näitä olivat myös valkoiset emigrantit, joihin hän piti yhteyttä kirjeitse. Hän ei kuitenkaan kirjoita heistä muistelmissaan. 

Kirjeissä voi tavata hienostuneen "venäläisen ylimyksen", Mannerheimin. Hän palaa menneisyyteensä, nuoruutensa kadonneeseen maailmaan myös vieraillessaan luostareissa. 

Tiedämme kai aika vähän siitä, millainen ihminen Mannerheim todellisuudessa oli.
(Leonid & Marina Vlasov: Gustaf Mannerheim ja valkoiset emigrantit. Suom. Jukka Mallinen)

22.marraskuuta 2011


En pidä postmodernista tavasta muuttaa todellinen historiallinen henkilö ihan miksi vain, kunhan saa teoksellaan mainetta ja apurahoja, niin kuin Suomessa saa pilkkaamalla "oikeita" kohteita. Sisällissotaa, kapinaa jatketaan fantasioilla, kun ei enää pärjätä faktojen tasolla.

Animaatiossa häväistään julmasti myös Mannerheimin miespalvelijan ja hänen sukunsa historia. Hänhän palasi kotiseudulleen, meni naimisiin ja perusti perheen. En tiedä asiasta enempää, mutta oletan, että Mannerheimin kaltaisen suurmiehen palvelijana toimiminen oli ollut hänelle arvokas ja jännittävä tehtävä. 

Palvelijan työtä ei ole vasemmistopiireissä arvostettu. Ei kestetä sitä, että eri yhteiskuntaluokkaa olevat ihmiset voivat kunnioittaa toisiaan ja jopa olla ystäviä. Siitäkö johtuu suomalaisten kieroutunut suhtautuminen palveluammatteihin?

Hämmästyn ja yllätyn yhä uudestaan sitä, miten miellyttävä ihminen tulee esille Mannerheimin kirjeissä. Hän on huolissaan siitä, miten tyttären koiraparka selviää poliittisen sekasorron keskellä. Hän avustaa hienotunteisesti taloudellisiin vaikeuksiin joutuneita emigrantteja, vaikka ei hyväksykään heidän outoja mielipiteitään ja suunnitelmiaan. Hänellä on lämmin ja läheinen suhde sisareensa ja muihin sukulaisiinsa. Sellainen kertoo paljon ihmisestä. (24. marraskuuta 2011)


Kommentteja blogikirjoitukseen Kemppinen Sotakenraalit 22.11.2011
Mannerheim-suku asui Louhisaaressa 100 vuoden ajan. Marsalkka Mannerheim asui siellä varhaislapsuudessaan.

perjantaina, helmikuuta 10, 2017

Mikä nimeksi lentokentälle?

lakes

Mikä nimeksi lentokentälle? Tietenkin parasta tai kuuluisinta, mitä maassa tai kaupungissa on:

Venäjällä on erittäin hyvin lentokentälle sopiva nimi, kosmonautti 'Alksei Lenov' Kemerovin kaupungissa.
Apostoli Paavali (Airport Apostle St Paul) Ohrid, Macedonia;
New Orleansissa on Louis Armstrong -lentokenttä.
Puolassa on Frédéric Chopinin kansainvälinen lentoasema (varsovaan 11 km ).

Il Caravaggio (Bergamo, Italia),
Lennart Meri (Viro) ,
Budapestissa Ferenc Liszt Airport
sotasankari Billy Bishop (Toronto).

New York's John F Kennedy Airport,
Tel Aviv's Ben Gurion Airport,
the Charles de Gaulle Airport in Paris

Sivistystä
London Oxford Airport ( 60 miles from London).
Aristoteles Airport (Castoria, Kreikka),
NicolaTesla, Belgrad,

Jos otettaisiin kuuluisimmat suomalaiset:
Jean Sibelius Airport Helsinki,
Suomen suosituin henkilö C. G. E. Mannerheim Airport Helsinki,
Mika Waltari Airport,
Paavo Nurmi,
Sofi Oksanen Airport (!)...

Eponyymejä eli todellisten tai uvitteelisteb henkilöiden nimi, jotka on annettu tässä tapauksessa lentokentila
Näin muissa maissa


Olen laittanut kuvan Helsinki-Vantaa lentokentästä Flickriin.
 Mikä nimeksi lentokentälle? Tietenkin parasta tai kuuluisinta, mitä maassa tai kaupungissa on:

Nimi ei toimi. Ulkomaalainen katsoja neuvoo minua: - Ei se ole Helsinki, se on Vantaa.

torstaina, helmikuuta 09, 2017

Kirjailijoiden murheita


Ester Ståhlberg kirjoittaa 3.2.1936 päiväkirjaansa:
"Nyt minä istun ja yritän kirjoittaa Mathilda Wrede - kirjaani, joka vaatii minulta ennenkuulumatttoman määrän tutkimusta, työtä ja aikaa sekä myös kustannuksia. --Minun on matkusteltava omalla kustannuksellani, käytävä vankiloissa haastattelemassa ihmisiä.--viisi vuotta on kulunut ja kaikki lähteeni alkavat kuolla. Anoin kerran -- matkarahoja mutta ei. Kaikki maailman hoppetossat ja juopot maalarit saavat asua viikkokausia Pariisissa. " Otteita Ester Ståhlbergin päiväkirjasta Sodan ja rauhan vuodet 1935-1947. [löytö vanhojen kirjojen kaupasta] 1987 WSOY (Toim. Hilkka ja Olli Vitikka)

keskiviikkona, helmikuuta 08, 2017

Kirja on uskollinen ystävä

Illustration by Matti Amnell
Ennenkin on luettu.
Hyvä kirja on mieleinen kirja, sen löytää vain lukemalla. 

Kirja on uskollinen ystävä köyhyydessä ja rikkaudessa, terveenä ja sairaana, nuorena ja vanhana,  yksin ja ystävien kanssa, kotona ja matkoilla,  työmatkoilla ja lomalla. Kirja voi virkistää, jos on masentunut tai väsynyt työn vuoksi Se voi muuttaa työttömyyden ajan löytöretkeksi uusiin maailmoihin. Kirjan voi ostaa tai lainata kirjastosta tai ystävältä. Sen voi ostaa kirpputorilta tai vanhojen kirjojen kaupasta

Opeta lapsesi rakastamaan kirjoja. Lukemalla oppii käyttämään omaa äidinkieltään ja vieraita kieliä. Lukeminen kehittää aivoja.

Täältä löytyy! Suomalaiset lasten- ja nuortenkirjat


Anna lahjaksi kirja!


Lukeminen on ihanaa, jännittävää...

tiistaina, helmikuuta 07, 2017

Helmikuun tulppaanit


red tulips

Tulppaanien aika

Helmikuu  makrotex


P1020351

Helmikuun tulppaani

red tulips

En kyllästy koskaan tulppaaneihin


red tulips

beauties


Tulips

Lila tulips in February



IMG_7094

pink tulips in February


Tulips in February

Tulppaanikimppu juhlapäivänä


Tulppanit kertovat kevään tulosta

Tulppaanit kertovat kevään tulosta.

yellow tulips

10.2. 2016

maanantaina, helmikuuta 06, 2017

Ihmisiäkin voitaisiin jo kloonata

IMG (1)
Äiti! Äiti! Ne sanovat, että minut on kloonattu.

"Cloning animals is not new science, with the first animal, a tadpole, being cloned in 1952. In 1996, Dolly the sheep became the first mammal to have been successfully cloned born. "--"According to the University of Utah, to date scientists have cloned even more animals, including mice, cows, and goats." - The closest we have [ihminen] to this is the 1997 cloning of our closet relative: the monkey. " Ihminenkin voitaisiin kloonata. Mutta eettisistä syistä sitä ei ole vielä tehty. Näin sanotaan. mutta voimmeko olla siitä varmoja?
Myös Facebook-sivullani

Lue artikkeli:"The Science Of Human Cloning
http://www.medicaldaily.com/science-human-cloning-how-far-weve-come-and-how-far-were-capable-going-340006

Kuva: Matti Amnellin kuvitusta kirjaan "Kyynärän mittainen tyttö"

sunnuntaina, helmikuuta 05, 2017

64- Herkkuvärit

salutorget afternoon tea

Herkullinen teetarjoilu.


Russian honey cake


Venäläinen hunajakakku


Kirsikkastrudel Pietarissa


kirsikkastrudel Moskovassa






Uudet värikollaasit:  64/16 herkkuvärit

Hannu Salmi: blogi: Suomisen Ollin tempaus (1942)

Hannu Salmi: blogi: Suomisen Ollin tempaus (1942): Katsoimme kaksi ensimmäistä Suomisen perhe -elokuvaa, mutta koska kirjoitin ensimmäisestä, Toivo Särkän ohjaamasta Suomisen perheestä (19...

"Kaksoiskansalaisia on suojeltava.


Tämä lämmittää mieltä: "Kaksoiskansalaisia on suojeltava." Olen sekä Kanadan että Suomen kansalainen. Trudeau (Jr) on tehnyt Kanadan ainakin täältä katsottuna mukavaksi maaksi. Paljon parjattu isänmaallisuus ja rakkaus tähän erikoislaatuiseen kieleen pitää minut kuitenkin täällä Suomessa. Kanadan etuja on ollut aina parempi terveydenhoito ja hyvät tavat & ystävällisyys ihmisten kesken. Ennen arvostin sitä, että USA oli lähellä. Amerikan kulttuuri ja luonto on ollut minulle jostain syystä läheisempi kuin Kanadan. Trump on niin vastenmielinen, että nykyään Putin tuntuu paremmalta naapurilta ja vähemmän pelottavalta kuin Kanadan naapuri arvaamaton Trumpinmaa, entinen Yhdysvallat. Toivon, että Trump jättää Kanadan rauhaan.