maanantaina, huhtikuuta 16, 2018

Blogisisko ® on rekisteröity tuotenimi

Blogisisko ® eli Anna Amnell nuoruudenkuvassa

Kuvassa on Blogisisko ® eli Pirkko Anna Amnell nuoruudenkuvassa. Viinirypäleterttu muistuttaa siitä, että älä syö toisen bloggaajan eväitä. Älä käytä hänen vakiintunutta nimimerkkiään tai bloginsa nimeä. Kuvia ja kirjoituksia voi aina käyttää, kun mainitsee alkuperäisen kuvan ottajan tai tekstin kirjoittajan nimen. Klikkaa kuvaa, niin näet tämän kuvan tiedot.

Et voi mainostaa blogikirjoitustasi tai blogiryhmääsi sanalla 'Blogisisko' tai 'blogisisko', sillä se on rekisteröity tuotenimi Blogisisko ®.  Nyt näen sitä käytettävän jälleen. Ehkä tätä rajoitusta ei ole huomattu. Voit käyttää muitakin ilmaisuja. Miksi laittaa hakusanaksi 'blogisisko, jos ryhmän nimessä on sana 'sisar'? Onhan olemassa myös hauska ryhmä, jonka nimi on Blogisisaret!

 Blogisisko on ollut vuodesta 2005 vakiintunut blogini nimi ja nimimerkkini.  Jo vakiintuneen käytön olisi pitänyt suojella. Blogissani on ollut yhteensä yli miljoona kävijää, ja se on  jatkuvasti käytössä. 

http://epalvelut.prh.fi/web/tietopalvelu/haku/?appNum=T201003680&regNum=251938

Blogisisko ® is a registered trademark 251938.
rekisterinumero 251938
sekä 'Blogisisko' että 'blogisisko'
http://epalvelut.prh.fi/web/tietopalvelu/haku/?appNum=T201003680&regNum=251938

Kirjoita kohtaan haku 'Blogisisko'/'blogisisko' tai 251938
http://epalvelut.prh.fi/web/tietopalvelu/haku

Blogisisko ® on rekisteröity Tavaramerkki (tiedot)

Tämä koskee luokkia 16, 35 ja 41, joiden sisällön voi lukea edellä olevasta linkistä. Internetissä tulee lähinnä kysymykseen tuo luokka 41 (ajanviete, kulttuuritoiminnat, koulutus). Myös mainonta, ks linkkiä.

Olisi ihanteellista, jos blogimaailmassa ja Internetissä yleensäkin tultaisiin toimeen sovussa ja noudattaen hyviä tapoja, muun muassa niin, että toisen henkilön nimimerkkiä tai blogin nimeä kunnioitetaan ilman mitään kallista rekisteröintiä.

Ystävällisin terveisin Blogisisko

Lisäys 20.4.2018: 

Internet on postmodernin kaoottinen, vaikka siihen yritetään jatkuvasti saada jotain järjestystä. Kyseessä ei siis ole vain minun blogini nimi ja nimimerkkini, vaan laajemmin koko bloggaamisen mielekkyys. Näin aloitin kommenttini Ikkunaiines-blogissa vuonna 2011. 

Kun aloitin Blogisisko-blogin kesällä 2005, oletin keksineeni uuden sanan. Tietenkin olin tehnyt hyvíen tapojen mukaisesti haun netistä, ja sana ’blogisisko’ ei tullut missään esiin. Kielitoimiston haku ja slangisanakirja eivät tunteneet sanaa 'blogisisko'. Se ei ollut yleisesti tunnettu sana. Blogger ei myöskään anna aloittaa blogia jo olemassaolevan blogin nimellä. 

Sanaa ’blogisisko’ ei näkynyt Blogisanomissa eikä Pinserissä. Sitä ei ollut myöskään Hesarin suuressa blogijutussa myöhemmin samana vuonna  2005 - paitsi blogini nimenä ja minun nimimerkkinäni.

Miksi sitä ei näkynyt missään aikaisemmin? Käsittääkseni suomen sanaa 'blogisisko' alkoi esiintyä netissä muualla kuin minun blogini nimenä tai nimimerkkinäni vasta silloin, kun joku alkoi jaella Blogisisko-tunnustuksia. Niitä näkyy vuosilta 2008 tai 2009 alkaen. Se aiheutti sekaannusta. Katsoin aiheelliseksi rekisteröidä blogini nimen.

Olisi todellakin kiinnostavaa, jos joku voisi näyttää jonkun kirjallisen lähteen sanan 'blogisisko' aikaisemmasta käytöstä. Usein keksintöjä tehdään samanaikaisesti, näin myös kielessä.

Rekisteröinnin hyöty tuli esiin karulla tavalla, kun tapahtui ilkeämielinen blogi-identiteettivarkaus. Joku aloitti pilkkablogin samalla nimellä. Koska blogini nimi oli onneksi jo rekisteröity ja pystyin lähettämään tiedot rekisteröinnistä, kyseinen arvostettu blogipalvelu poisti varjoblogin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti